Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » Teroristi ISIS-a PONOVO evakuirani uz pomoć američkih helikoptera iz sirijske pokrajine Deir Ez-Zor

Teroristi ISIS-a PONOVO evakuirani uz pomoć američkih helikoptera iz sirijske pokrajine Deir Ez-Zor

helikopter-evakuacijaAmerički helikopteri su u subotu navečer proveli zračni transport ranjenih terorista ISIS-a iz istočne pokrajine u Siriji

Navodeći lokalne izvore, sirijski mediji su izjavili da su militanti preseljeni iz grada al-Shaafah u blizini iračke granice na nepoznato mjesto.

Ovo nije prva zračna evakuacija terorista od strane SAD-a u Siriji jer je već bilo brojnih izvješća o takvim transportima, izvještava Press TV.

Evakuacija je došla usred svježeg napredovanja sirijskih vojnika i savezničke vojske protiv Takfirisa na bojnom polju.

Posljednjih mjeseci ISIS je bio pobijeđen na većini teritorija pod njegovom kontrolom.

Najnoviji izvještaji upućuju na postojanje sukoba između grupacija ISIS-a i tzv. Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koalicije koja je uglavnom sastavljena od kurdskih militanata koje podržava SAD, oko grada Dayr al-Zawr.

U sukobima je ozlijeđeno mnoštvo ljudi na obje strane.

U rujnu prošle godine, sirijska vojska je uspjela ući u grad Dayr al-Zawr, prekidajući opsadu ISIS-a dugu gotovo tri godine u dijelovima glavnog grada te pokrajine.

Dva mjeseca kasnije sirijska vojska je objavila da je u potpunosti oslobodila grad Bukharl u pokrajini Dayr al-Zawr, koje je bilo posljednje urbano uporište ISIS-a.

Sada, Daesh upravlja malim terotorijalnim džepovima u provinciji Dayr al-Zawr, od kojih je većina prazna pustinja.

Sirijska vojska trenutačno se priprema za oslobađanje sjeverozapadne provincije Idlib od nekoliko militantnih skupina koje dobivaju pomoć iz inozemstva.

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,