Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » BJELORUSKI PREDSJEDNIK LUKAŠENKO: Bjelorusija će naoružati do zuba svakog čovjeka, ženu i starca za slučaj rata

BJELORUSKI PREDSJEDNIK LUKAŠENKO: Bjelorusija će naoružati do zuba svakog čovjeka, ženu i starca za slučaj rata

lukasenko-oruzjeSvaki bjeloruski državljanin, osim djece, dobit će oružje ako neprijatelj napadne zemlju, rekao je predsjednik Aleksandar Lukašenko

Također je kritizirao količinu ilegalnih oružja koje dolazi u zemlju iz Ukrajine.

“Nisam se šalio kad sam rekao da ćemo imati dovoljno vatrenog oružja – pušaka, pištolja, strojnica i streljiva i ako, nedaj Bože, se dogodi rat, predat ćemo to oružje svakoj obitelji” – izjavio je Lukašenko za STV, dodavši kako će sedam milijuna ljudi dobiti oružje.

Predsjednik je rekao da zemlja treba samo obrambeno oružje koje može nanijeti “neodrživu” štetu neprijatelju. “Poput visoko preciznih raketa sa dometom od 300 do 350 kilometara. A mi imamo i takvo oružje” – rekao je.

Lukašenko nije precizirao tko planira napad na Bjelorusiju, ali je rekao da je susjedna Ukrajina bila izvor zabrinutosti.

“Uznemireni smo prilivom ilegalnog oružja preko ukrajinske granice. Zaplijenili smo mnogo oružja” – rekao je.

Predsjednik je rekao da je Bjelorusija “odlučila ojačati granicu s Ukrajinom”, u kojoj njihova vlada provodi smrtonosnu vojnu kampanju u odcjepljenim regijama Donetsk i Luhansk na jugoistoku zemlje od 2014. godine.

“Vidimo koliko nevolja za Bjelorusiju dolazi odavde … Moramo zatvoriti granicu, ali ne za pristojne ljude, već za kriminalce, koji donose oružje” – rekao je Lukašenko.

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,