Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, NOVAC » Siromaštvo u Kaliforniji je sada najveće u cijeloj Americi! Nejednakost dohotka je gora čak i od Meksika

Siromaštvo u Kaliforniji je sada najveće u cijeloj Americi! Nejednakost dohotka je gora čak i od Meksika

kalifornija-ulicaStopa siromaštva u Kaliforniji sada je najviša u cijeloj zemlji, prema novim podacima iz državne agencije US Census Bureau

U američkoj najliberalnijoj državi prepunoj zakona, nejednakost je daleko gora nego u Meksiku i Gvatemali.

A ako ste skeptični “progresivac” onda nemojte brinuti, čak i portal Politifact kaže da je to tako.

Koliko god to loše zvučalo, možda je najviše neugodna statistika da je nejednakost dohotka u Kaliforniji na povijesno visokim razinama.

Ovo bi trebalo biti očigledno svakome tko je zapravo bio u Kaliforniji i vidio širenje šatora po graskim četvrtima i urbanih četvrti gdje žive beskućnici.

Nejednakost se može prikazati brojem koji se naziva “Gini Coefficient” (GC): “0″ je savršena jednakost, gdje svatko zarađuje isti prihod, dok je “1″ savršena nejednakost, gdje jedna osoba zarađuje sve (ne ostavljajući ništa drugima). Važno je da veći GC znači više nejednakosti.

U Kaliforniji je GC 0.488. Ovo je drugi najveći rezultat od svih glavnih američkih država, iza samo New Yorka, a također je daleko veći od nacionalnog prosjeka od 0.479, koji je napuhan apsurdno visokim GC-ima od strane velikih liberalnih država poput Kalifornije i New Yorka.

No, tek kad gledate globalni kontekst, doista dobivate osjećaj koliko je loše.

Ako bi Kalifornija bila neovisna zemlja, ona bi bila 17. na svijetu nejednakih zemalja, prema podacima Svjetske banke. Ona bi tada bila komotno iza Hondurasa (0.511), a ispred Gvatemale (0.487) i Meksika (0.482).

Sada usporedite ovo s ostalim “socijalnim demokracijama” sa kojima se Kalifornija uobičajeno uspoređuje: Kanada je na 111. mjestu, a Norveška je daleko od popisa na 153. mjestu (od 176 zemalja po nejednakosti).

Što se tiče nejednakosti, Kalifornija ima više zajedničkog sa banana republikama nego sa “društvenim demokracijama” koje emulira.

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, NOVAC · Tags: , , , ,