Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Starija gospođa iz Švedske poslana u zatvor zbog kritike imigracije na Facebooku

Starija gospođa iz Švedske poslana u zatvor zbog kritike imigracije na Facebooku

svedska-moreNakon što je objavila da će “razina IQ (koeficjent inteligencije) u Švedskoj pasti zbog imigracije” – švedski vrhovni sud presudio je da žena mora odslužiti najmanje tri mjeseca zatvora zbog “govora mržnje”

“Ako se tako nastavi, inteligencija u Švedskoj će biti na razini zlatne ribice” – glasio je jedan od njezinih komentara na Facebooku. “Odbiti sve što ima veze s islamom” – rekla je u drugom komentaru žena.

Tijekom istrage, žena čije je ime Christina, bila je šest puta podvrgnuta policijskom ispitivanju i pretresu, nešto što je opisala kao užasno iskustvo, Voiceofeurope.com.

Policija je zahtijevala da preda ključeve, mobilni telefon i iPad. Činjenica da je trebala stupiti u vezu s zdravstvenom skrbi za posjet liječnika nije uzeta u obzir.

Godine 2016. je ta žena bila pretučena i ostala je bez svijesti u krvavom stanju od takozvane bande “Izbjeglička djeca bez pratnje”. Napad je, između ostalog, utjecao na njezino pamćenje. Međutim, nitko nije bio osuđen za napad.

Pretrpjela je vrlo loš tretman i osjeća se iznimno povrijeđeno opsežnim i nametljivim postupanjem policije. Prethodna istraga protiv nje je iznosila 150 stranica.

Okružni sud je tvrdio da tužitelj nije uspio dokazati tko je zapravo stajao iza kompjuterskog zaslona kad su pisane objave na društvenoj mreži. Žena je zanijekala da je ona, i izjavila je da je njezin stanar mogao koristiti računalo i postaviti postove.

Vrhovni sud je donio drugačiju procjenu slučaja. Prema njihovom mišljenju, istraga jasno pokazuje da je koristila račun na društvenoj mreži u relevantno vrijeme.

Prema rečenici, ona je kriva za “kazneni prezir protiv ljudi s muslimanskim uvjerenjima”. Žena, koja nije prethodno osuđivana, osuđena je na tri mjeseca zatvora zbog osam slučajeva govora mržnje.

“Prestrašena sam” – rekla je rastresena Christina u intervjuu nedugo nakon presude.

“Tako sam prestrašena, i ne mogu ništa učiniti. Hoću li biti u zatvoru s kriminalcima? Imam reumatoidni artritis i duboku depresiju, a ja ću izgubiti svoj stan” – rekla je kroz suze.


NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,