Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, NOVAC » PROVOKACIJA RATA NA GOSPODARSKOM FORUMU: Amerika upozorava da može blokirati ruske energente na moru

PROVOKACIJA RATA NA GOSPODARSKOM FORUMU: Amerika upozorava da može blokirati ruske energente na moru

nosac-sadSjedinjene Američke Države, ako bude bilo potrebno, mogu izvršiti morsku blokadu Rusije kako bi omele isporuke njenih energenata u zemlje bliskoistočne regije, rekao je ministar unutrašnjih poslova SAD Ryan Zinke tijekom govora na gospodarskom događaju u Pittsburghu, piše „Washington Examiner“

„Mi imamo mogućnost, zahvaljujući ratnoj mornarici, garantirati da će morski putevi biti otvoreni i, ako bude bilo potrebno, blokirat ćemo ih kako ruski energenti ne bi stigli na tržište“ – rekao je Zinke.

Američki ministar smatra je jedini izvor prihoda za rusku ekonomiju prodaja energenata.

“Rusija vrši aktivnu politiku na Bliskom istoku jer želi tamo prodavati svoju naftu i plin kako to radi u Europi” – objasnio je on.

Zinke je naveo da situacija sa Iranom vrlo sliči na situaciju u Rusiji, dodavši da postoje dvije opcije rješenja tih pitanja.

„Postoji vojna opcija, koju ne bih volio da iskoristimo. I postoji ekonomska opcija, koja se zaključuje u tome da se vrši pritisak i potiskuju se njihovi energenti. Mi možemo to provesti, jer je SAD najveći proizvođač nafte i plina u svijetu“ – zaključio je Zinke.

(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI, NOVAC · Tags: , , , ,