Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KONTRAVERZNA ‘ANTI-ISLAMSKA’ KNJIGA DOŠLA NA VRH TOP LISTA NAJPRODAVANIJIH KNJIGA U NJEMAČKOJ

KONTRAVERZNA ‘ANTI-ISLAMSKA’ KNJIGA DOŠLA NA VRH TOP LISTA NAJPRODAVANIJIH KNJIGA U NJEMAČKOJ

merkel-knjigaNova knjiga koja je vrlo kritična prema islamu trenutno je najprodavanije književno djelo u Njemačkoj sa brojem prodanih primjeraka više od 100.000 u manje od dva tjedna nakon početka prodaje prvog izdanja

Knjiga pod nazivom “Hostile Takeover: How Islam Impedes Progress and Threatens Society” (Neprijateljsko preuzimanje: Kako islam onemogućava napredak i ugrožava društvo), najnovija je knjiga političara i bivšeg socijaldemokrata (SPD) i bivšeg člana Izvršnog odbora Deutsche Bundesbank, Thilo Sarrazina.

“Neprijateljsko preuzimanje” sada vodi na ljestvici najprodavanijih knjiga Der Spiegela na listi “bestselera za ne-znanstveno fantastične romane”, piše Breitbart.

Gospodin Sarrazin nije ni stranac što se tiče kontroverzi u Njemačkoj, te je već objavio oštru kritiku multikulturalnog eksperimenta zemlje, pod nazivom “Njemačka je samu lustrirala 2010. godine”. On je također postao vodeći mislilac u Njemačkom novom pravu, koje je uglavnom usredotočeno oko populističke stranke Alternative za Njemačku (AFD).

Novi rad bivšeg političara stranke SPD također je dao uvid u svoj vlastiti udio problema, budući da je izvorno izdavač Random House ranije ove godine odlučio da ne želi objaviti knjigu. Taj potez je prisilio Sarrazina da odvede Random House na sud i umjesto toga objavi knjigu preko izdavačke kuće FinanzBuch Verlagom.

Tijekom konferencije za novinare 30. kolovoza na kojoj je objavio prodaju knjige, Sarrazin je rekao:

“Sve je bilo gore od predviđanja prije osam godina”. Pridružio mu se političar SPD-a Heinz Buschkowsky, koji je opisao jednu od glavnih teza knjige koja ispituje veliki prosječni natalitet muslimana u Njemačkoj.

Buschkowsky je također opisao Sarrazinov prijedlog za reformu zakona o azilu u kojem preporučuje da se tražitelji azila čuvaju u transfernim zonama i da odluka o njihovom azilu treba doći najkasnije 30 dana nakon njihove prijave, rekavši kako je sadašnji zakon o azilu “degeneriran u slobodan ulaz za ilegalne migrante”.

Reakcije na knjigu na Amazonu bile su pretežno pozitivne, ali su bili podijeljene, sa 78 posto recenzija koje su dale knjizi pet zvjezdica, dok je 17 posto dalo jednu zvjezdicu.

Njemačko medijsko mišljenje također je bilo raznoliko, a desničarske novine Junge Freiheit su dale knjizi sjajnu recenziju, dok je većina drugih mainstream medija kritizirala knjigu, tvrdeći da ona nije u potpunosti činjenična ili da je izvadila činjenice izvan konteksta.

U jednom pregledu, za eminentni Deutsche Welle, stručnjak za islam, Ulrich von Schwerin se obrušio na Sarrazina rekavši: “Njegova knjiga pokazuje da se ne bavi mirnom formiranjem suživota, nego sa govorom o strogo odvojenom narodu i zaustavljanju useljavanja muslimana„.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,