Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSKO MINISTARSTVO OBRANE: Počelo je snimanje lažnog napada kemijskim oružjem u Siriji

RUSKO MINISTARSTVO OBRANE: Počelo je snimanje lažnog napada kemijskim oružjem u Siriji

sirija-napadSnimanje lažnog napada kemijskim oružjem u sirijskom Idlibu, proizvodi se kao dio plana da bi se optužila sirijska vlada, tvrdi ruska vojska

Nekoliko TV kanala na Bliskom istoku i američki kanal za vijesti poslani su u Jisr al-Shughuru u Sirijskom guvernatu Idlib kako bi izradili scenografiju, izjavio je ruski centar za sirijsku pomirbu.

Dodao je da su te informacije došle od lokalnih stanovnika Jisr al-Shughura, prenosi RT.

“Sve snimke namještene provokacije u Jisr al-Shughuru trebaju biti uručene redakcijama TV kanala, koji će ih emitirati nakon objavljivanja na društvenim medijima” – navodi se u priopćenju.

Također je rekao da je islamistička skupina bila osigurana sa dva spremnika “kemijske tvari na bazi klora” za svrhu operacije.

Ruska vojska je priopćila kako će snimka uključivati​ scene operativaca “Bijelih kaciga” koji bi liječili navodne žrtve očiglednog kemijskog napada od strane Damaska.

Moskva je više puta upozorila da se u Idlibu priprema kemijski napad pod “lažnom zastavom” koji će dati SAD-u i saveznicima opravdanje za napade na Siriju. Viši američki dužnosnici prijetili su Damasku sa odmazdom ako budu koristili kemijsko oružje u Idlibu, pa čak i već unaprijed optužili sirijsku vladu za slijedeći takav napad.

Govoreći na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a u utorak, veleposlanik Rusije Vassily Nebenzya naglasio je kako Damask ne posjeduje nikakvo kemijsko oružje. Svaki incident s takvim oružjem koristio bi samo teroristima, koji se bore protiv Sirijske vlade.

“Napad pod “lažnom zastavom” od strane protivnika Damaska, koji računaju na stranu oružanu podršku, vrlo je moguć. Imamo nepobitne dokaze o pripremi za to” – izjavio je dužnosnik.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,