Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PAPA FRANJO: ‘Razotkrivanje pedofilskih svećenika je sotonističko djelo’

PAPA FRANJO: ‘Razotkrivanje pedofilskih svećenika je sotonističko djelo’

papa-pedofilijaSotona ili “Veliki tužitelj” je utjecao na nadbiskupa Carlo Maria Viganoa u njegovoj potrazi za otkrivanjem pedofilskih svećenika unutar katoličke crkve, upozorio je papa Franjo u utorak

Nadbiskup Carlo Maria Vigano nedavno je govorio o problemu seksualnog zlostavljanja u crkvi i tvrdio da je papa rehabilitirao poznatog serijskog ubojicu djece – kardinala Theodore McCarricka.

U svjedočanstvu od 11 stranica objavljenom 25. kolovoza Vigano je ustvrdio da je osobno izvijestio papa Franju 2013. o serijskom homoseksualnom zlostavljanju koje je učinio kardinal McCarrick, zajedno sa sankcijama koje je dobio za svoje služenje od strane pape Benedikta XVI., no ipak je Papa ukinuo te sankcije i uključio McCarricka u imenovanje budućih biskupa, navodi Breitbart.com.

“Veliki tužitelj, kako i sam Bog govori u prvom poglavlju Knjige o Jobu, probija se po zemlji tražeći da nekoga optuži” – rekao je Franjo u jutarnjoj propovijedi na misi u kapeli domicilne kuće Santa Marta u Vatikanu.

U tim vremenima “čini se da je Veliki tužitelj oslobođen i da se nalazi u obliku biskupa” – rekao je papa.

“Istina je, svi smo grešnici, mi biskupi” – rekao je, ali Veliki tužitelj “nastoji otkriti grijehe kako bi ih se vidjelo, da bi skandalzirali neke osobe”.

Unatoč Papinim čestim pozivima na transparentnost i odgovornost onih koji su bili odgovorni za počinjenje ili prikrivanje seksualnog zlostavljanja djece, činilo se kako je papa predložio u utorak da se bivši nuncij ponaša poput Sotone tako što je javno obznanio pogreške svojih bratskih biskupa.

Na pitanje o tim tvrdnjama ubrzo nakon objavljivanja, papa Franjo je izbjegavao pitanja novinara, rekavši im da čitaju optužbe i daju vlastitu procjenu njihove vjerodostojnosti.

U papinskom zrakoplovu koji se vraćao iz Irske krajem kolovoza, novinar je pitao Papu da li je istina da je papinski nuncij eksplicitno obaviješten u 2013. o seksualnom zlostavljanju koje je izvršio kardinal McCarrick i sankcije koje mu je nametnuo papa Benedikt XVI.

Papa Franjo je priznao da je pročitao izjavu, ali je odbio potvrditi ili odbiti tvrdnje. “Neću reći ni riječi o tome” – rekao je.

Od tada, broj biskupa koji kritizirao papinsku strategiju “bez komentara” u medijima je sve veći, tvrdeći da su optužbe vrlo ozbiljne i da je Franjo dužan razjasniti činjenice kako bi pružio “odgovornost” na koju je on sam pozvao.

U članku iz Washingtona Posta, novinar David Gibson je izjavio da je McCarrick “jedan od brojnih starijih crkvenih ljudi koji su više ili manje bili “pušteni na pašnjake” tijekom osmogodišnjeg pontifikata Benedikta XVI.”

“Ali sada je Franjo papa, a kapelani poput kardinala Waltera Kaspera (McCarrickov stari prijatelj) i samog McCarricka su se vratili u realnost, i imaju posla više nego ikad” – napisao je Gibson.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,