Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Max Keiser: Kineske zalihe zlata dovoljno su velike da ubiju američki dolar

Max Keiser: Kineske zalihe zlata dovoljno su velike da ubiju američki dolar

zlato-kinaIzvješće Max Keisera govori o svijetu nakon američkog dolara, kada se sve više i više država odluči koristiti svoje nacionalne valute jer bile žrtve neumornih američkih tarifa i sankcija

Max Keizer raspravlja sa vlasnikom portala GoldMoney.com – Alasdair Macleodom, o problemu pretvaranja valute u oružje, i ističe da SAD znaju da globalni financijski sustav još nema alternativu za zeleni novac (dolar) i koristi sve njegove prednosti.

“SAD daju poruku svakom drugom narodu koji se oslanja na dolar kroz prekograničnu trgovinu, da je to zapravo nešto što nije sasvim sigurno” – kaže Macleod Keiseru. “Moraš imati alternativu.”

Analitičar navodi Kinu, koja će se neizbježno okrenuti prema svojem juanu u trgovani sa ostalim zemljama barem unutar regije Azije.

Prema Macleodu, Kina već duže vrijeme skuplja zlato kako bi imala priliku vratiti svoju nacionalnu valutu.

Macleod kaže da Kina ima puno više zlatnih rezervi od 1.842 tone koju vlada službeno priznaje.

Prema njegovim riječima, Peking se od 1983. diverzificirao od američkog dolara i mogao je akumulirati više od 20.000 tona zlata.

On dodaje da bi Kina mogla ubiti američki dolar ako Kina počne podupirati juan sa svojim zlatnim rezervama. I to je realnost.

Pogledajte analizu:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,