Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Premlad za suđenje’: Njemačka policija odustala od slučaja 10-godišnjeg afganistanskog dječaka koji je silovao školskog kolegu

‘Premlad za suđenje’: Njemačka policija odustala od slučaja 10-godišnjeg afganistanskog dječaka koji je silovao školskog kolegu

policija-polizeiDan na školskom izletu je postao zastrašujuć za desetogodišnjeg dječaka, kojemu su počinitelji rekli: “Danas ćemo te jeb*ti!”

Njemačke vlasti su odustale od slučaja u kojem je desetogodišnji afganistanski dječak silovao kolegu iz škole tijekom školskog odmora, dok su ga sirijski i afganistanski dječaci držali, jer počinitelji nisu dovoljno stari da im se sudi

Incident je započeo kada je 38 polaznika berlinske škole otišlo na izlet u dvorac Schloss Kröhlendorff nedaleko od Nordwestuckermarka u Njemačkoj. Učenici su trebali imati zabavan dan uživanja u prirodi – ali to nije bilo moguće za sve učenike.

Dan na školskom izlatu je postao zastrašujuć za desetogodišnjeg dječaka, kojemu su počinitelji rekli: “Danas ćemo te jeb*ti!”

Ukupno tri dječaka su se udružila protiv žrtve. Afganistanski i sirijski dječaci, obojica starosti 11 godina, držali su školskog kolegu dok je desetogodišnji afganistanski dječak seksualno zlostavljao i silovao, prema Berliner Zeitungu.

Dvojca drugih kolega iz razreda vidjeli su kako se taj incident razvija, ali nisu obavijestili niti jednog učitelja.

Nije prošlo ni tjedan dana kada je prijatelj žrtve ispričao socijalnom radniku u školi što se dogodilo.

Nakon što je silovanje došlo u javnost, škola je obavijestila roditelje i policiju. Počinitelji su bili suspendirani iz škole.

#No sada su vlasti odustale od slučaja, navodeći da su dječaci jednostavno premladi kako bi im se sudilo, prema pravosuđu, budući da moraju imati najmanje 14 godina.

Najbolje što se očigledno može učiniti je zaustaviti počinitelje da pohađaju normalnu školu s drugim učenicima.

“Želimo iskoristiti sve zakonske mogućnosti da počinitelji ne pohađaju redovnu školu, već specijalnu školu” – izjavila je u ponedjeljak glasnogovornica Berlinske školske administracije, kako je citirao Berliner Zeitung. Dvojica dječaka koji su držali žrtvu sada pohađaju škole u drugim općinama.

Uznemirujući slučaj je došao kao nastavak negativnih osjećaja protiv imigranata koji se nastavljaju kuhati u Njemačkoj. Takvi su osjećaji u porastu od izbjegličke krize iz 2015. godine, u kojoj je Njemačka zemlja preuzela više od milijun tražitelja azila.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,