Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Ron Paul: Zašto Amerika ne može jednostavno pustiti Siriju na miru?

Ron Paul: Zašto Amerika ne može jednostavno pustiti Siriju na miru?

ron-sirija-usaVRIJEME JE DA RATNA VLADA U SJENI PRIZNA DA SU JE IZGUBILA. VRIJEME JE DA SIRIJU VRATIMO SIRIJCIMA I POVUČEMO AMERIČKE TRUPE IZ ZEMLJE

Stotine tisuća ljudi već je ubijeno nakon šest godina operacije promjene režima u Siriji

Sada kada je sirijska vlada, uz pomoć svojih saveznika na rubu pobjede nakon što je zemlja gotovo prešla u ruke ISIS-a i al-Kaide, nije li vrijeme da je Sjedinjene Države napuste Siriju same i povuku svoje trupe iz zemlje?

Assad je već trebao otići sa svojeg prijestolja. Predsjednik Obama je smatrao da će to biti samo još jedna operacija promjene “režima” i da će možda Assad završiti kao Saddam Hussein ili Janukovič.

Ili čak Gaddafi. Ali on je trebao otići. Amerika je potrošila milijarde da ga se riješi, pa čak su davali oružje i obuku radikalima koji su napali Sjedinjene Države 11. rujna.

No, uz pomoć svojih saveznika, Assad je gotovo na pragu pobjede protiv terorizma koji je pod pokroviteljstvom stranih država.

SAD su se borile protiv njega svaki korak na putu. Svaki put kada se sirijska vojska približila nekom drugom okupiranom gradu ili pokrajini, Washington i njegovi poslušni saveznici izdali su uobičajena upozorenja da Assad nije oslobodio teritorij, već je zapravo pokušavao ubiti još više svog vlastitog naroda.

Sjećate se Alepa, gdje su Sjedinjene Države tvrdile da Assad planira masovno klanje nakon što ponovno stekao kontrolu? Kao i obično, ratni huškači i mediji bili su posve u krivu. Čak je i UN priznao da kada je Alepo došao nazad u ruke Sirijske vlade, stotine tisuća Sirijaca se zapravo vratilo nazad u svoje domove. Trebali bismo vjerovati da su se oni rado vratili kako bi ih Assad mogao ubiti?

Istina je da se Aleppo obnavlja. Kršćani su slavili Uskrs tamo ovog proljeća po prvi put nakon dosta godina. Nakon što je al-Kaida bila pokošena, ISIS-ov temelj je bio srušen. Vjerujte mi, da je došlo do klanja, čuli bismo svi za njega u medijima!

Sada, kada se sirijska vojska i njegovi saveznici pripremaju za konačno oslobađanje sirijske pokrajine Idlib, državni tajnik Mike Pompeo opet upozorava sirijsku vladu da ponovno ne preuzima vlastiti teritorij.

U petak je izjavio na Twitteru da: “Tri milijuna Sirijaca, koji su već bili prisiljeni napustiti svoje domove i sada su u Idlibu, će patiti od ove agresije. Nije dobro. Svijet promatra.”

Savjetnik Predsjednika Trumpa za nacionalnu sigurnost John Bolton također je upozorio sirijsku vladu da će SAD napasti Siriju ako ona bude koristila plin u Idlibu. Naravno, to upozorenje služi kao otvoren poziv pobunjenicima koji trenutačno drže Idlib pod opsadom kako bi pokrenuli drugi napad pod ‘lažnom zastavom’ i uživali u američkoj zračnoj potpori.

Bolton i Pompeo su oslikali Idlib kao mirnu pokrajinu koje se odupire nasilju nekog tamo Assada, za kojeg tvrde da uživa u ubojstvu vlastitog naroda. Ali tko kontrolira pokrajinu Idlib?

Posebni izaslanik Globalne koalicije za borbu protiv ISIS-a predsjednika Trumpa Brett McGurk izjavio je u Washingtonu prošle godine da je “pokrajina Idlib najveće sigurno utočište Al-Kaide od 9/11 (11. rujna 2001. godine), i vezana je sa Ayman al Zawahirijem, i to je ogroman problem. “

Može li netko podsjetiti Pompea i Boltona da su al-Kaida loši momci?

Nakon šest godina neovisne operacije promjene režima u Siriji, gdje je ubijeno stotine tisuća građana, i zemlja je gotovo pala u ruke ISIS-a i al-Kaide, sirijska vlada je na rubu pobjede.

Assad nije nikakav svetac, no da li itko stvarno misli da su al-Kaida i ISIS tamo poželjni? Uostalom, koliko je Sirijaca pobjeglo iz zemlje kada je Assad bio na vlasti u odnosu na vrijeme kada su saveznički “pobunjenici” počeli preuzimati zemlju?

Amerikanci bi trebali biti ogorčeni što Pompeo i Bolton brane al-Kaidu u Idlibu. Vrijeme je da ratni huškači i vlada u sjeni prizna da su izgubili. Vrijeme je da se Sirija vrati Sirijcima. Vrijeme je da povučemo američke trupe iz Sirije. Vrijeme je da jednostavno… napustimo Siriju!

Ron Paul
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,