Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EUROPSKA REALNOST: Migrant u Njemačkoj optužen za 542 zločina ne može se deportirati jer nitko ne zna odakle je došao

EUROPSKA REALNOST: Migrant u Njemačkoj optužen za 542 zločina ne može se deportirati jer nitko ne zna odakle je došao

njemacka-merkelMigrantu koji je osumnjičen da je počinio stotine zločina, dopušteno je slobodno kretanje u njemačkom gradu Frankfurtu, jer vlasti već desetljećima nisu uspjele utvrditi njegov identitet i zemlju podrijetla

Malo se zna o čovjeku, jer nitko ne zna njegovo ime, a kamoli njegovu starost ili nacionalnost.

Jedina više ili manje provjerljiva činjenica o njemu je da je stigao u Njemačku prije 20 godina, 1998. godine, bez ikakvih osobnih dokumenata. Od tada je živio na ulicama njemačkih gradova i trenutno boravi u Frankfurtu, prema njemačkom dnevniku Bild.

Popis kaznenih djela koje je navodno počinio neidentificirani migrant tijekom tog razdoblja je zapanjujuć. Prema toj njemačkoj policiji, tijekom tih godina otvoreno je oko 542 kaznenih postupaka protiv njega.

“Jedna trećina istraga bila je vezana uz posjedovanje i kupnju droga” – rekao je za njemačke medije Ruediger Buchta, visoki povjerenik frankfurtske policije, dodavši kako su ostali navodni prekršaji imigranata uključivali “ilegalnan prijelazak granice” kao i “napad, krađa, pljačka” i brojna “kaznena djela protiv Zakona o prebivalištu”.

Unatoč tome što je više puta bio u pritvoru, čovjek se uspješno odupro deportaciji iz Njemačke tijekom svih ovih godina iz jednog jednostavnog razloga: njemačke vlasti još uvijek ne znaju kamo ga deportirati.

Čovjek je više puta tvrdio da je iz jedne od zemalja Sjeverne Afrike, posebice Alžira i Maroka. Međutim, vlasti tih država nisu potvrdile te informacije.

Migrant je očito odbio otkriti svoje ime ili dati druge osobne podatke njemačkim vlastima. Traženje u bazama podataka otisaka prstiju također nije donijelo nikakve rezultate, ostavivši njemačku policiju u nemogućnosti provođenja zakona.

Ovaj prilično bizaran slučaj otkriva nedostatke u trenutnoj njemačkoj migracijskoj politici, izjavio je za RT Michael Seyfert, glasnogovornik stranke Alternativa za Njemačku (AfD).

“To je neuspjeh sustava, to je neuspjeh vlade” – kazao je, dodajući kako se njemačke vlasti jednostavno “ne usuđuju izručiti ljude jer se boje ljevičarskih medija i … prosvjeda.”

Razne “nevladine udruge … prosvjeduju protiv toga i čak pokušavaju spriječiti deportacije fizički” – dodao je Seyfert. Gotovo svaka druga deportacija u Njemačkoj završava neuspjehom, izvijestio je njemački tjednik Die Welt, navodeći podatke policije.

Od 23.900 deportacija, koje je njemačka policija trebala provesti od siječnja do svibnja 2018., 12.800 nije uspjelo iz raznih razloga, navodi Die Welt.

Migranti, koji bi trebali biti deportirani, često nisu uspjeli doći na vrijeme i samo su nestali. Međutim, u više od 500 slučajeva deportirani su uspjeli fizički se obraniti od deportacije, navodi dnevnik, dodajući kako se broj takvih incidenata udvostručio u odnosu na prvih pet mjeseci prošle godine.

Njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je u više navrata kritizirana zbog njezine “politike otvorenih vrata” koja djelomično dovodi do masovnog priljeva migranata i tražitelja azila u Njemačku tijekom izbjegličke krize, izgleda da gleda u inozemstvo da bi riješila svoje domaće probleme.

U međuvremenu, sat otkucava Merkel, jer Nijemcima strpljenje očito postupno nestaje. Nedavno je ubojstvo njemačkog građana, kojeg su navodno počinila dvojica tražitelja azila iz Sirije i Iraka, potaknulo val nasilnih prosvjeda u istočnom njemačkom gradu Chemnitzu.

Neredi, u kojima su se desničarski radikali i ekstremni desničari sukobili međusobno i sa policijom, ostavili su 20 ozlijeđenih osoba.

Nalog za uhićenjem jednog od osumnjičenika došao je u javnost i u ruke nekih desničarskih skupina, potaknuvši sumnju da se neki lokalni policajci suosjećaju sa krajnjom desnicom.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,