Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ZAPOSLENIK FACEBOOKA OTKRIO PRAVU ISTINU: Kažete da nema političke ideologije? U kompaniji se provodi vladavina liberalne rulje

ZAPOSLENIK FACEBOOKA OTKRIO PRAVU ISTINU: Kažete da nema političke ideologije? U kompaniji se provodi vladavina liberalne rulje

face-zgradaZaposlenik Facebooka upozorio je da liberalna kultura tvrtke postaju sve netolerantnija prema svojim zaposlenicima

Brian Amerige, viši inženjer u kompaniji Facebook, otkrio je svoju frustraciju zbog liberalne konformnosti tvrtke u poruci objavljenoj na internoj mreži za poruke.

Njegova je objava pod nazivom “Imamo problem sa političkom raznolikošću” izazvala debatu diljem tvrtke i kasnije je procurila u New York Times.

“Mi (Facebook) smo politička monokultura koja je netolerantna u različitim pogledima” – napisao je Amerige u postu.

“Mi (Facebook) tvrdimo da pozdravljamo sve perspektive, ali brzo napadamo – često u skupinama raruzdane rulje – svakoga tko predstavlja stav koji izgleda suprotno lijevoj ideologiji”.

Rekao je da zaposlenici “kidaju plakate koji pozdravljaju Trumpove pristaše” i brzo pozivaju na otkaz bilo koga za kojeg se vjeruje da je “pun predrasuda”, žaleći se da je previše isticana politička ispravnost štetila “unutarnjoj kulturi” i “održivosti” tvrtke.

Imajući u vidu da su kritičari – uključujući Donald Trumpa – izrazili sumnju da Facebook može poslužiti kao “nepristran i transparentan nositelj priča, ideja i komentara”, Amerige je priznao: “Poput njih ili ne, mi zaslužujemo te kritike”.

Dodao je kako je tvrtka postala “slijepa i sve odbacuje” od onoga što korisnici, pa čak i neki zaposlenici misle o “pitanjima koja su važna”, i da je problem “eksponencijalno sve lošije” u posljednje dvije godine.

Na kraju svoga rada, Amerige je najavio stvaranje online grupe pod nazivom “FB’ers for Political Diversity”, gdje zaposlenici mogu “razgovarati o tim pitanjima bez straha od razuzdane rulje”.

Nekolicina zaposlenika Facebooka žalila se na objavu, za koju su tvrdili da je “uvredljiv prema manjinama” – piše New York Times. Međutim, viši šefovi su rekli da Amerigeova poruka nije prekršila pravila tvrtke.

Interni poziv na političku raznolikost na Facebooku podudara se s rastućim zabrinutošću zbog brojnih zabrana i suspenzija na platformi za koju kritičari kažu da su politički motivirane.

Facebook i Google došli su pod nadzor ranije ovog mjeseca nakon koordiniranih napora za uklanjanjem desničarskog teoretičara zavjere Alex Jones s njihovih platformi. Jonesa je kasnije suspendirao i Twitter.

Facebook je također udružio sa NATO-vim Atlanticnim savezom u nastojanju da “istraži i objasni laži na mreži”.

Prema novoj inicijativi, samoproglašeni stručnjaci iz tvrtke Digital Forensic Research Lab (DFRL) Atlantskog vijeća blisko će surađivati s Facebookovim “timovima za sigurnost, pravila i proizvode” kako bi pružili “uvid u realnom vremenu i ažuriranja o novim prijetnjama i dezinformativnim kampanjama širom svijeta”.

Njihovo je partnerstvo opisao novinar Max Blumenthal kao “rat protiv disidentnih pripovijesti u online medijima”. Čak je i Trump oštro kritizirao prošlog petka na Twitteru da tvrtke društvenih medija “siluju milijune ljudi”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,