Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Macron obećao zabraniti nacionalizam! ‘Francuska je mrtva!’

Macron obećao zabraniti nacionalizam! ‘Francuska je mrtva!’

macron-francuskaEmmanuel Macron je obećao zabraniti nacionalizam u Francuskoj i ukazao na njegovu paklensku viziju “europske suverenosti” koja će zamjeniti francusku kulturu i tradiciju

RekavÅ¡i da je svijet na rubu “velikih preobrazbi”, ekstremno lijevi francuski predsjednik naglasio je svoju viziju “europske suverenosti” u kojoj će Bruxelles imati autonomiju usporedivu s onom u Sjedinjenim AmeriÄkim Državama.

Europa mora postati “model humanistiÄke preobrazbe globalizacije”, izjavio je u ponedjeljak na godiÅ¡njoj konferenciji francuskih veleposlanika, te se obvezao pred svijetom “udvostruÄiti napore” protiv domoljubnih konzervativnih stranaka “u kojima se nacionalizam ponovno probudioâ€.

BivÅ¡i bankar je izdvojio talijanskog ministra unutarnjih poslova Matteo Salvinija i maÄ‘arskog premijera Viktor Orbán u svom govoru, priopćivÅ¡i potonjeg licemjerom zbog primanja sredstava iz EU-a dok je provodio “velike govore o kršćanstvu”, za koje je Macron rekao da su “antieuropski”.

U razrješenju pozicije dviju osoba da masovna migracija iz najsiromašnijih i najstrašnijih država na svijetu predstavlja prijetnju sigurnosti kontinentu, Macron je tvrdio kako se egzistencija i budućnost Europe temelji na bliskom zagrljaju nevladinih udruga, manstream medija, aktivista i tzv. ljudskih prava.

“NaÅ¡a sigurnost ovisi o ponovnom potvrÄ‘ivanju naÅ¡ih vrijednosti, ljudskih prava koja su u samim temeljima, ne samo Vijeća Europe, već Europske unije i obrani svih onih koji ih svaki dan predstavljaju – a to su vladine organizacije, intelektualci, umjetnici, aktivisti, novinari” – kazao je.

PonovivÅ¡i svoju retoriku iz nekog ranijeg govora u kojem je navijestio dolazak stotine milijuna migranata u Europu “u budućnosti kroz dugi niz godina” – sa “bombastiÄnim” afriÄkim rastom populacije koja uzrokuje “bez presedana” masovne migracije za zemlje EU, liberalni premijer je kazao kako je uloga Bruxellesa u svijetu “predložiti novu kolektivnu organizaciju” u kontekstu “velike demografske transformacije”, osobito u Africi i na Zapadu.

“Svakodnevno sluÅ¡am ljude koji govore da ne prihvaćaju ilegalne imigrante, ne pozdravljaju ih, i da ne žele pokazati dobru volju prema njima” – žalio se Macron, tvrdeći da stalni dolazak stotina tisuća imigranata iz zemalja trećeg svijeta na europske obale u brodicama viÅ¡e ne predstavlja krizu, jer brojevi nisu toliko veliki kao Å¡to su bili u 2015. godini.

Nastavljajući govor sa oÄiglednim kritikama na raÄun Äelnika ViÅ¡egradske skupine, koji tvrde da sadaÅ¡nji pristup EU-a u prihvaćanja svih pridoÅ¡lica samo potiÄe ilegalnu migraciju, francuski je Äelnik naglasio da “je pravo na azil u naÅ¡em ustavu … to je zajamÄeno u svim naÅ¡im Europskim tekstovima”.

Navodeći potrebu “izgraditi migracijsku politiku s Afrikom … na europskoj razini” Macron je upozorio da “sve zemlje unutar Unije moraju bezuvjetno prihvatiti one imigrante koji imaju pravo na azil”.

Predsjednikov govor u palaÄi Elysee doÅ¡ao je dan nakon Å¡to je Salvini oÅ¡tro kritizirao projekt imigracije EU kao “prljavÅ¡tinu bez presedana koja ne zaslužuje naÅ¡ novac”, kaoi to da su ostali Äelnici EU zemalja inzistirali na tome da Italija održi svoje luke otvorenima za brodove pune imigranata.

“Europska unija je odluÄila okrenuti leÄ‘a Italiji” – izjavio je potpredsjednik talijanskg premijera Luigi Di Maio.

“Žele 20 milijardi eura koje plaćaju talijanski državljani? Onda neka pokažu da to zaslužuju i da preuzmu odgovornost za probleme sa kojima se viÅ¡e ne možemo sami suoÄiti. Granice Italije su granice Europe” – dodao je.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,