Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » TEORIJA ZAVJERE POSTALA STVARNOST: Američki vojnik se izjasnio krivim za pomaganje ISIS-u! Dobio 25 godina zatvora

TEORIJA ZAVJERE POSTALA STVARNOST: Američki vojnik se izjasnio krivim za pomaganje ISIS-u! Dobio 25 godina zatvora

vojnik-amerikaVojnik američke vojske sa sjedištem na Havajima izjasnio se krivim za pomoć terorističkoj skupini Islamske države (ISIS)

Uhićen je prošle godine nakon što je obećao lojalnost skupini na ceremoniji koju je isplanirao FBI.

Ikaika Erik Kang (35), narednik prve klase američke vojske, priznao je krivnju pokušaja pružanja materijalne podrške ISIS-u.

Kang je postao prva osoba koja je ikada osuđena za takav zločin na Havajima, izjavio je američki ministar pravosuđa.

Kang je uhićen 19. srpnja 2017. ubrzo nakon što je prisegnuo vjernost organizatoru ISIS-a, Abu Bakr al-Bagdadiju, na svečanosti koju je organizirao tajni agent FBI-a koji se predstavio kao visoki član ISIS-a.

Tijekom ceremonije, Kang je poljubio ISIS-ovu zastavu i izrazio želju da ide u centar grada i proslavi pucajući po ljudima puškom.

U mjesecima koji su prethodili njegovu uhićenju i konačnoj optužnici protiv terorizma, Kang je aktivno radio sa tajnim agentima FBI-a za koje je vjerovao da su operativci ISIS-a, pružajući im detalje osjetljivih vojnih dokumenata, uključujući i one označene s klasificiranim opisima tipova zrakoplova, radio frekvencija i ostalih informacija koje bi mogle ugroziti sigurnost američkih vojnika.

“Kang se zakleo da brani Sjedinjene Države kao pripadnik naše vojske, ali je izdao svoju zemlju kroz vjernost ISIS-u i pokušavajući pružiti materijalnu potporu inozemnoj terorističkoj organizaciji” – izjavio je pomoćnik državnog tužitelja Demers.

Prema dogovoru između Kanga i države, ako ga odobri predsjednik vijeća, optuženi bi proveo 25 godina u zatvoru i još 20 godina života pod nadzorom nakon puštanja na slobodu.

Kangova indoktrinacija sa ideologijom ISIS-a započela je početkom 2016. godine, kada je počeo gledati propagandne videozapise terorista, uključujući i one koji prikazuju odrubljivanje glava.

Izrazio je želju da se pridruži organizaciji i da počini akte nasilja. U vrijeme kada je izrekao te prijetnje, navodi se u priopćenju, Kang je imao u posjedu svoju pušku AR-15 i pištolj u svom domu u Oahu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,