Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSIJA ŠALJE NAJVEĆU POMORSKU ARMADU U SIRIJU USRED NOVIH UPOZORENJA AMERIKANACA O ‘KEMIJSKOM NAPADU’

RUSIJA ŠALJE NAJVEĆU POMORSKU ARMADU U SIRIJU USRED NOVIH UPOZORENJA AMERIKANACA O ‘KEMIJSKOM NAPADU’

rusija-brodoviRusija gomila svoje mornaričke snage u Sredozemnom moru kao odgovor na izvješća da se SAD, Francuska i Velika Britanija pripremaju za napad na Siriju

Vidjeli smo ranije nakon prijetnje Johna Boltona kasnije ovog tjedna da “veće vojne sile” prijete Damasku zbog optužbi za kemijsko oružje, u već uhodanom obrascu koji je već odavno poznat u Siriji.

Upravo kad se čini da su teroristi na rubu krajnjeg poraza, i dok se stabilnost vraća nakon sedam godina ratnih strahota, nešto se događa kako bi se stvari vratile na nastavak ratovanja, globalne krize i eskalacije nasilja, piše Zerohedge.

Rusija gomila svoje snage u Sredozemnom moru kao odgovor na izvješća koja kažu da se SAD, Francuska i Velika Britanija pripremaju za napad na Siriju nakon što je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton obavijestio Rusiju da je Amerika spremna odgovoriti snažnim vojnim udarom protiv Assadova režima, prema Bloombergu.

Prema Yoruk Isiku, Bosporskom promatraču, ruska mornarica je poslala još jednu armadu brodova prema teritorijalnim vodama Sirije kako bi povećala snagu svoje vojske diljem ove zemlje.

Isik je rekao da su moćni ruski brodovi, admiral Grigorovich i admiral Essen klasa fregate, uočeni kako prolaze kroz Bosporski tjesnac na putu do luke Tartous.

Ovaj posljednji potez ruske mornarice dolazi samo 24 sata nakon što su poslali tri broda na putu do luke Tartous u zapadnoj Siriji.

Ukoliko se Sirijsko Arapska vojska (SAA) priprema za pokretanje velikih napada u sjeverozapadnoj Siriji, Rusija se boji da džihadistički pobunjenici mogu lažirati napad kemijskim oružjem kako bi SAD i njezini saveznici mogli napasti vladu Sirije.

Brodovi se također raspoređuju dok se sirijske i ruske snage pripremaju za ono što se očekuje da će biti konačni napor kako bi se oslobodila čitava provincija Idlib, za koju se očekuje da će ruske snage imati središnju ulogu u izvršenju.

Trenutno, na Mediteranu, u blizini sirijske obale, nalaze se sljedeći ruski vojni brodovi prema vojnim promatračima:

CG Maršal Ustinov
DDG Severomorsk
DDG Yaroslav Mudryy
FFG admiral Grigorovich
FFG Admiral Essen
FFL Pytlivyy
FSG Vyshniy Volochek
FSG Grad Sviyazhsk
FSG Velikiy Ustyug
LST Orsk
LST Nikolaj Fil’chenkov
MS Turbinist
MS Valentin Pikul
SS Kolpino
SS Velikiy Novgorod

U međuvremenu, u odnosu na izvješća da se Washington priprema još jednu rundu napada na Siriju, ruski ministar obrane istaknuo je u subotu da je „Američki razarač Sullivans sa 56 krstarećih raketa na svom brodu stigao u Perzijski zaljev prije nekoliko dana, i da se B-1B strateški bombarder američkog ratnog zrakoplovstva naoružan s raketama zrak-zemlja JASSM-a AGM-158 nalazi u zračnoj bazi Al Udeida u Kataru” – kaže agencija TASS.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,