Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MLADI PODUZETNIK TUŽIO MARK ZUCKERBERGA ZBOG SPREČAVANJA SLOBODE GOVORA I FINANCIJSKE ŠTETE

MLADI PODUZETNIK TUŽIO MARK ZUCKERBERGA ZBOG SPREČAVANJA SLOBODE GOVORA I FINANCIJSKE ŠTETE

jason-facePoduzetnik tuži Facebook nakon što je tehnološki div blokirao njegovu stranicu kako bi napravio mjesta za oglasni prostor na korisničkim profilima

“Kao što sam jutros objavio na Foxu i prijateljima, tužim Facebook u nadi da ću stati na kraj Dvostrukim standardima i razjasniti zlostavljanje njihove odgovornosti. Utišavanje ljudi iz bilo kojeg razloga je jednostavno pogrešno!” – napisao je Jason Fyk na Twitteru nakon što se pojavio na televiziji Fox News.

“Facebook protuzakonito utišava ljude i njihov vlastiti financijski dobitak … Facebook nije iznad zakona i mora se smatrati odgovornim za svoje postupke” – piše u izjavi Fykevog odvjetnika.

“Ovo je pravi slučaj Davida protiv Golijata”.

Fyk, koji se pojavio na showu sa svojim odvjetnikom, izjavio je da je prije kraja 2016. godine njegova stranica bila peta najaktivnija web stranica na cijelom internetu.

“Nije bilo nikakvo kršenje zakona, nikakvog zla, nije bilo posebne namjere – samo smo došli tamo da se zabavimo” – rekao je.

“U stvari, oni su htjeli da u “news feedu” prikazuju svoje oglase, pa su im morali maknuti svakoga tko im je na putu. Postoji samo određena količina prostora koji ulazi u “news feed” svakog profila na Facebooku, i oni ga moraju kontrolirati.”

Sean Callagy, odvjetnik Jason Fyka, izjavio je da je njegov klijent “isključen”, tako da kompanija društvenih medija može slobodno “prodrijeti” u njegovu tvrtku.

“Sve na Facebooku odnosi se na pouzdan i dosljedan doseg pristupa oglašivačima” – rekao je Callagy.

“Tako su oglašivači Fyk-a nestali, ali Facebook je zadržao isti doseg za sebe i / ili je preraspodijelio drugim ljudima (profilima).”

U vrijeme kada je njegova stranica blokirana, Fyk je imao više od 25 milijuna pogleda i zarađivao je stotine tisuća dolara mjesečno od prihoda od oglasa.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,