Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » MINISTARSTVO OBRANE RUSIJE: SAD planiraju provesti ‘lažni napad’ kemijskim oružjem kao opravdanje za ponovno bombardiranje Sirije

MINISTARSTVO OBRANE RUSIJE: SAD planiraju provesti ‘lažni napad’ kemijskim oružjem kao opravdanje za ponovno bombardiranje Sirije

amerika-raketaSAD možda planiraju upotrijebiti kemijski napad “pod lažnom zastavom” u Siriji kako bi bombardirali vladine snage u zračnim napadima, priopćilo je rusko ministarstvo obrane

Washington je već izgradio planove bombardiranja na Bliskom istoku, kazalo je ministarstvo za RT.

Upozorenje dolazi dan nakon što je ruska vojska priopćila kako ima informacije o sve većim provokacijama u sirijskom području oko Idliba, koje bi uključivale namješteni kemijski napad pod “lažnom zastavom”.

SAD su ranije upozorile da će odgovoriti na napad kemijskim oružjem od strane sirijskih vladinih snaga kroz osvetničke napade bombardiranjem, koje će biti jače od onog koje su u travnju prošle godine provele SAD, Velika Britanija i Francuska.

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak, ruski ministar obrane rekao je kako je zabilježio raspoređivanje američke mornarice na Mediteranu prošlog vikenda.

Raketni razarač USS Ross nosi 28 krstarećih raketa Tomahawka na brodu. Raspoređivanje ratne mornarice je došlo nakon sličnog kretanja razarača USS The Sullivans u Perzijskom zaljevu i raspoređivanje strateškog bombardera B-1B Lancer u zračnu bazu u Kataru. Rusko ministarstvo izjavilo je kako su takve “pripreme najnoviji dokaz namjere SAD-a da ih iskoriste” i očekivane provokacije.

Izjava je ponovljena u isto vrijeme dok militantna teroristička grupa Hay’at Tahrir al-Sham, prethodno poznata kao Al-Nusra Front, priprema napad sa klorom u gradu Idlibu.

Navela je da je skupina džihadista, obučena za rukovanje kemijskim oružjem od strane britanske privatne vojne grupe Olive Group, već stigla u Jisr al-Shughur. Skupina će “provesti dekontaminizaciju žrtvi napada kemijskim oružjem koji su se predstavljali kao članovi zloglasne skupine Bijele kacige” – tvrdi ministarstvo.

“Primjena ove provokacije, koja se provodi uz pomoć britanskih obavještajnih službi, trebala bi služiti kao posljednji izgovor SAD-a, Velike Britanije i Francuske za bombardiranje državnih i gospodarskih objekata u Siriji” – kazao je general Igor Konashenkov, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane.

22. kolovoza, američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton izjavio je da “ako sirijski režim upotrijebi kemijsko oružje, mi ćemo reagirati i oni bi trebali dobro razmisliti o tome”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,