Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Nakon što je New York Times objavio rat protiv Vitamina D, profesorica sa Harvarda sada tvrdi da je kokosovo ulje ‘čisti otrov’

Nakon što je New York Times objavio rat protiv Vitamina D, profesorica sa Harvarda sada tvrdi da je kokosovo ulje ‘čisti otrov’

kokos-uljePrirodni i sigurni načini za povećanje zdravlja sve više dolaze pod napad od strane onih koji osjećaju da će njihov profit koji dolazi od strane farmaceutske industrije biti osakaćen

Nedavno smo vidjeli kako je New York Times napao zagovornike ljekovitosti vitamina D i iskoristio priliku da baci sumnju na mnoge znanstveno dokazane prednosti ovog vitamina. Sada je još jedna prirodna hrana na nišanu, a to je kokosovo ulje.

Profesorica sa Sveučilišta Harvard nedavno je izjavila da je kokosovo ulje „čisti otrov.”

Profesorica epidemiologije Karin Michels, rekla je na predavanju na njemačkom Sveučilištu u Freiburgu da kokosovo ulje nije samo „čisti otrov”, već je isto tako „jedna od najgore hrane koju možemo jesti”.

Ona je rekla da je problem u zasićenim masnim kiselinama u ulju, za koje se vjeruje da može podići razinu lošeg LDL kolesterola u ljudi.

Prema organizaciji American Heart Association, ulje kokosa ima oko 82 posto zasićenih masnoća. Organizacija, koja je većinom financirana od strane farmaceutskih tvrtki, također je rekla da je kokosovo ulje loše za vaše srce – i ono što je stvarno loše za farmaceutsku industriju je da ovo ulje ima mnoge pogodnosti koje pomažu ljudima da se izbjegnu bolesti.

Ta ista skupina koja je toliko godina provela govoreći pacijentima koji su pretrpili srčani udar da mogu jesti sve šećere i zaslađivače koje žele, dokle god izbjegavaju sve masti.

Zasićene masti nisu neprijatelji

Homeopatski stručnjak Robert Scott Bell je rekao da zasićene masti nisu neprijatelji. Ne začepljuju arterije niti uzrokuju bolesti srca; umjesto toga, kokosovo ulje zapravo može pomoći u borbi protiv upala. Bell osjeća da su trans masti poput margarina stvarni problem; hidrogenirana ulja uzrokuju upale.

Čak i kolege dr. Michels imaju drugačiji pogled na ove stvari. Harvardski profesor dr. Walter C. Willett izjavio je za CNN : “Kokosovo ulje je negdje u sredini spektra svih masti. Vjerojatno je bolje od djelomično hidrogeniziranih ulja, koje su bogate trans mastima, ali je ne tako dobro kao nezasićena biljna ulja koja imaju dokazane zdravstvene prednosti … “

Također je vrijedno napomenuti da kokosovo ulje podiže razine HDL-a ili dobrog kolesterola, osobito kada zamjenjuje ugljikohidrate u prehrani. Također se vjeruje da smanjuje neurološku degradaciju i demenciju.

Teško je ozbiljno shvatiti komentare profesorice Michels. U mnogim kulturama širom svijeta, kokosovo ulje je kulinarski ključ tisućama godina. Kako bi ljudi mogli biti u blizini ove namirnice ako se njihova prehrana temeljila na nečem tako opasnom?

Stavljanje kokosovog ulja u istu kategoriju kao cijanid potpuno je ludo – jednostavno nema drugog načina kako bi to opisali.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,