Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ISTRAŽIVANJE ŠVEDSKE TELEVIZIJE: Više od polovice silovanja u zemlji su počinili muškarci rođeni u inozemstvu

ISTRAŽIVANJE ŠVEDSKE TELEVIZIJE: Više od polovice silovanja u zemlji su počinili muškarci rođeni u inozemstvu

svedska-tvOko 58% muškaraca osuđenih u Švedskoj za silovanje i pokušaja silovanja tijekom posljednjih pet godina rođeno je u inozemstvu, izvijestila je švedska televizija

Švedska televizija SVT pregledala je 843 presude u slučajevima silovanja ili pokušaja silovanja koja su se dogodila u zemlji od 2013. godine kao dio svojeg istraživanja.

Novinari su otkrili da je 58 posto osuđenih rođeno izvan zemlje, dok je gotovo 40 posto bilo migranata s Bliskog istoka i Afrike.

Osim toga, 8 od 10 muškaraca osuđenih za silovanje u slučajevima kada je počinitelj nepoznat žrtvi, rođen je u inozemstvu, prema STV.

Tražitelji azila iz Afganistana su se popeli najviše na listu osuđenih za kazneno djelo silovanja, budući da su 45 od 843 imigranata iz ove zemlje osuđeni u Švedskoj.

Osuđenici za seksualno zlostavljanje također su opisani kao osobe s niskom razinom obrazovanja, od kojih trećina prethodno ima kriminalnu povijest.

Prema televiziji, mnogi počinitelji bili su pod utjecajem droga ili alkohola kada su silovali ili pokušali silovati svoje žrtve.

Od vrhunca migrantske krize u 2015. godini kada je Švedska preuzela oko 160.000 tražitelja azila, zločini povezani s novim dolascima imigranata i njihova nemogućnost prihvaćanja europskih vrijednosti bili su vruća tema u zemlji.

Nakon objavljivanja izvješća, anti-imigrantska Švedska demokratska stranka izjavila je da bi stranci koji su krivi za silovanje, trebali pod hitno biti deportirani. Stranka trenutno ima 19 posto potpore javnosti, prema Ipsosu, i želi zabilježiti svoj najbolji rezultat u nadolazećim izborima 9. rujna.

Međutim, SVT je istaknuo kako se ne mogu donijeti nikakvi zaključci o stvarnoj mjeri uključenosti migranata u seksualna zlostavljanja, budući da stopa sudskih presuda u odnosu na silovanja u zemlji ostaje vrlo niska.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,