Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SMRTNA KAZNA ZA DVA PEDOFILA KOJI SU SILOVALI I POKUŠALI UBITI 8-GODIŠNJU DJEVOJČICU U INDIJI: ‘Smrt je jedina kazna za njih’, poručio je sudac

SMRTNA KAZNA ZA DVA PEDOFILA KOJI SU SILOVALI I POKUŠALI UBITI 8-GODIŠNJU DJEVOJČICU U INDIJI: ‘Smrt je jedina kazna za njih’, poručio je sudac

policija-kriminalacDvojica muškaraca optužena zbog otmice, seksualnog zlostavljanja i pokušaja ubojstva osmogodišnje djevojčice u indijskoj četvrti Mandsaur – osuđeni su na smrt prema novom strogom zakonu protiv silovanja

Tužitelju je trebalo manje od dva mjeseca da izgradi slučaj protiv Irfana Mewatija (20) i Asifa Mewatija (24), te da se dokaže bez sumnje da su 26. lipnja brutalno silovali i mučili djevojčicu prije pokušaja da ju nakon toga ubiju.

Slučaj na 350 stranica, temeljen na 92​svjedočanstva i preko 100 dokaza, uključujući snimke nadzornih kamera i uzorke DNK, je bilo dovoljan da sudac Nisha Gupta u gradu Mandsauru izrekne smrtnu kaznu, prema revidiranom indijskom kaznenom zakonu i prema relevantnim odredbe Zakona o zaštiti djece od seksualnih prekršaja kojim je propisana smrtna kazna za osobe koje siluju žrtve mlađe od 12 godina.

Imajući na umu da optuženi “ne zaslužuju pomilovanje” u ovom “rjetkom slučaju”, sudac Gupta je naglasio da je “smrt jedini put da se kazni” Asifa i Irfana.

Dana 26. lipnja, kriminalni duo je namamio osmogodišnju učenicu izvan njezine škole gdje je čekala svog oca. Odveli su je na osamljeno mjesto i silovali. Silovatelji su joj zatim prerezali grlo i ostavili da umre.

Dijete je, međutim, spasilo lokalno stanovništvo i vratilo se svijesti u bolnici oko 18 sati nakon napada. Djevojka je pretrpjela ozbiljne ozljede vrata, lica, glave i intimnih dijelova, i još se uvijek oporavlja u bolnici.

“Čin dva optuženika bio je okrutan i jeziv po prirodi” – kazao je pomoćnik okružnog tužitelja Nitesh Krishnan. “Optuženi je ne samo silovao, nego su napali i ozlijedili njezine intimne dijelove i druge osjetljive dijelove tijela nožem.”

Silovanje osamogodišnjakinje iz Mandsaura izazvalo je bijes mještana koji su organizirali prosvjede u saveznoj državi Madhya Pradesh u središnjoj Indiji, tražeći pravdu.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,