Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » HAKERSKA KRAÄA STOLJEĆA: Ukrali 614 gigabajta povjerljivih podataka ameriÄke mornarice, a meÄ‘u njima se nalazio i tajni projekt

HAKERSKA KRAÄA STOLJEĆA: Ukrali 614 gigabajta povjerljivih podataka ameriÄke mornarice, a meÄ‘u njima se nalazio i tajni projekt

ameri-mornaricaKineski hakeri, odgovorni za upad u baze podataka firme koja proizvodi opremu za ameriÄku mornaricu, ukrali su 614 gigabajta podataka u dva odvojena hakerska napada u sijeÄnju i veljaÄi ove godine

Washington Post je ranije objavio, pozivajući se na neimenovane ameriÄke izvore, da su kineski hakeri ukrali veliku koliÄinu povjerljivih podataka o podvodnom ratovanju, ukljuÄujući i planove za supersoniÄnu protubrodsku raketu za lansiranje s podmornica.

Hakeri su upali na sistem kompanije koja radi za Centar za podvodno mornariÄko ratovanje, sa sjediÅ¡tem u Newportu na Rhodeu Islandu.

Ne navodi se toÄno o kojoj se tvrtki radi, ali je New York Times otkrio da se meÄ‘u ukradenim podacima nalazio i projekt Sea Dragon, koji je klasificiran kao “oružje s ofenzivnim kapacitetima koje će biti integrirano u okviru postojećih oružanih sistema na mornariÄkim platformama”.

Detalji vezani za projekt bili su do sada tajni, ali prema pisanju ameriÄkih medija, od 2015. godine do sada na projekt “Sea Dragon” potroÅ¡eno je 300 milijuna dolara, a testiranje je planirano za rujan.

Navodno su hakeri ukrali planove za razvoj supersoniÄne protubrodske rakete, koja bi trebala postati dio podmorniÄkog arsenala do 2020. godine.
 

(100posto.hr)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,