Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POTVR─ÉENO: MARK ZUCKERBERG OSOBNO DONIO ODLUKU O ZABRANI PORTALA INFOWARS I ALEX JONESA

POTVR─ÉENO: MARK ZUCKERBERG OSOBNO DONIO ODLUKU O ZABRANI PORTALA INFOWARS I ALEX JONESA

zucker-infoMilijarderi sada odlu─Źuju o tome ┼íto mo┼żete vidjeti i pro─Źitati

Izvje┼ítaj New York Timesa potvr─Ĺuje da je Mark Zuckerberg osobno donio kona─Źnu odluku o zabrani Infowars-a.

U ─Źlanku pod nazivom “Facebook zabranio Infowars. ┼áto sad?”, Kevin Roose otkriva kako je “kasno u nedjelju, nakon povratka u svoju hotelsku sobu na putovanju, Mark Zuckerberg donio odluku koju se nadao da ─çe izbje─çi”.

Izvje┼í─çe dodaje da je CEO tvrtke Facebook “osobno bio anga┼żiran” i “razgovarao o portalu Infowars s drugim rukovoditeljima”, dok je naga─Ĺao da bi se Jones mo┼żda ┼żelio banirati zbog prevelikog privla─Źenje medijske pozornosti.

Zuckerberg je u po─Źetku razmi┼íljao o tome je li Infowars rukovo─Ĺen masovnim izvje┼í─çivanjem koje su poticale politi─Źke stranke (to se nesumnjivo dogodilo, ali tek nakon ┼íto je CNN sudjelovao u intenzivnoj lobisti─Źkoj kampanji kako bi se Jones zabranio).

Zuckerberg je odlu─Źio ukloniti Infowars stranicu u cijelosti, a ne samo dati stranici upozorenje, kada je vidio na vijestima da je Apple uklonio Infowars podcast.

“Nakon ┼íto je vidio vijesti, gospodin Zuckerberg je poslao poruku svojem timu potvr─Ĺuju─çi vlastitu odluku: udar na stranicu Infowars i stranica gospodina Jonesa se ra─Źunaju pojedina─Źno, te da se stranice odma skinu. Objava je stigla u 3 ujutro po pacifi─Źkom vremenu”, pi┼íe Roose.

Ovo slijedi nakn otkri─ça da je izvr┼íni direktor tvrtke Applea Tim Cook tako─Ĺer osobno donio odluku o zabrani Infowars podcast-a.

Potvrda da su sudjelovali u ovom tajnom planu i Cook i Zuckerberg naglašava surovu realnost da milijarderi i ogromne korporacije koje kontroliraju javni diskurs sada imaju veću moć nad slobodnim govorom od vlade.

Kao ┼íto je Jones danas objavio na Twitteru, “Trebaju li milijarderi i ogromne korporacije odlu─Źiti ┼íto ─çemo govoriti i ─Źitati?”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,