Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POTVRĐENO: MARK ZUCKERBERG OSOBNO DONIO ODLUKU O ZABRANI PORTALA INFOWARS I ALEX JONESA

POTVRĐENO: MARK ZUCKERBERG OSOBNO DONIO ODLUKU O ZABRANI PORTALA INFOWARS I ALEX JONESA

zucker-infoMilijarderi sada odlučuju o tome što možete vidjeti i pročitati

Izvještaj New York Timesa potvrđuje da je Mark Zuckerberg osobno donio konačnu odluku o zabrani Infowars-a.

U članku pod nazivom “Facebook zabranio Infowars. Što sad?”, Kevin Roose otkriva kako je “kasno u nedjelju, nakon povratka u svoju hotelsku sobu na putovanju, Mark Zuckerberg donio odluku koju se nadao da će izbjeći”.

Izvješće dodaje da je CEO tvrtke Facebook “osobno bio angažiran” i “razgovarao o portalu Infowars s drugim rukovoditeljima”, dok je nagađao da bi se Jones možda želio banirati zbog prevelikog privlačenje medijske pozornosti.

Zuckerberg je u početku razmišljao o tome je li Infowars rukovođen masovnim izvješćivanjem koje su poticale političke stranke (to se nesumnjivo dogodilo, ali tek nakon što je CNN sudjelovao u intenzivnoj lobističkoj kampanji kako bi se Jones zabranio).

Zuckerberg je odlučio ukloniti Infowars stranicu u cijelosti, a ne samo dati stranici upozorenje, kada je vidio na vijestima da je Apple uklonio Infowars podcast.

“Nakon što je vidio vijesti, gospodin Zuckerberg je poslao poruku svojem timu potvrđujući vlastitu odluku: udar na stranicu Infowars i stranica gospodina Jonesa se računaju pojedinačno, te da se stranice odma skinu. Objava je stigla u 3 ujutro po pacifičkom vremenu”, piše Roose.

Ovo slijedi nakn otkrića da je izvršni direktor tvrtke Applea Tim Cook također osobno donio odluku o zabrani Infowars podcast-a.

Potvrda da su sudjelovali u ovom tajnom planu i Cook i Zuckerberg naglašava surovu realnost da milijarderi i ogromne korporacije koje kontroliraju javni diskurs sada imaju veću moć nad slobodnim govorom od vlade.

Kao što je Jones danas objavio na Twitteru, “Trebaju li milijarderi i ogromne korporacije odlučiti što ćemo govoriti i čitati?”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,