Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MASOVNI MEDIJI ŠUTE: Nizozemska anti-imigrantska političarka oduzela vlastiti život nakon što ju je silovala ‘muslimanska banda’

MASOVNI MEDIJI ŠUTE: Nizozemska anti-imigrantska političarka oduzela vlastiti život nakon što ju je silovala ‘muslimanska banda’

nizozemska-politicarkaGradska vijećnica u Den Haagu i član anti-imigrantske stranke za slobodu je oduzela vlastiti život, nekoliko sati nakon što je objavila video na Facebooku u kojemu je tvrdila da je silovana od strane muslimana kao dio kampanje zastrašivanja

Willie Dille (53), navodno je završila svoj život u srijedu, dva dana nakon što je podijelila videozapis u društvenim medijima u kojem je tvrdila da je prije godinu dana bila oteta i silovala od strane muslimanske bande, piše RT.

Dille je služila kao zastupnica anti-imigrantske Slobodarske stranke (PVV) od 2010. do 2012. godine prije no što se vratio na svoje mjesto u gradskom vijeću Haaga.

Vođa stranke, Geert Wilders, otvoren je kritičar islama. Samoubojstvo je potvrdila lokalna čelnica Slobodarske stranke Karen Gerbrands, koja je rekla da Dille “više ne može podnijeti ono što joj se dogodilo i reakcije koje je imala.”

Izgledajući uznemireno i nervozno kada je govorila, Dille je rekla u videu da je banda zahtijevala njenu šutnju tijekom rasprava u vijećima i da je nedavno primila prijetnju smrću koja ju je upozorila da će “uskoro prerezati njezino grlo i pustiti da iskrvari do smrti”.

“Samo želim da svijet zna istinu. 15. ožujka 2017. skupina muslimana me otela i silovala jer su htjeli da šutim u Haagu” – rekla je u videu. 15. ožujka prošle godine bio je dan parlamentarnih izbora. “Nakon što se dogodilo, nisam nikome ništa rekla, sutradan sam samo išla na debate.”

Dodala je da napušta politiku jer se bojala da bi netko mogao nauditi njezinoj djeci. “Ne mogu živjeti s tim. Uopće im se ne sviđaju žene. Uopće im se ja ne sviđam” – rekla je. “Zato sam se odlučila zaustaviti.”

Videozapis je uklonjen ubrzo nakon objavljivanja na mreži.

Policija je potvrdila za RT da je Dille objavila video na društvenim medijima 6. kolovoza i umrla 8. kolovoza.

Također su rekli da su vlasti kontaktirale s Dilleom “u više navrata u proteklom razdoblju, u svezi s incidentima za koje je tvrdila da su joj se dogodili.

“Možemo potvrditi da gospođa Dille nikada nije podnijela formalnu žalbu”, rekla je policija, dodavši da su joj časnici savjetovali “nekoliko puta” da nastave sa slučajem. “Ali iz razloga nam nisu bili poznati, nije nam dala pojedinosti o incidentu kako bi nam omogućio da počnemo istragu”.

Wilders je u priopćenju objavljenom na Twitteru izjavio kako je bio šokiran smrću svoje kolegice i da će njezin gubitak biti “enorman”.

Dille je bila kontroverzna figura. U veljači 2016. podijelila je videozapis na Facebooku koji kaže da bi nuklearnu bombu trebalo baciti na muslimane, nakon čega se široko zalagala za govor mržnje. Dille je bila udana i imala je četiri usvojene djece.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,