Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEORIJE ZAVJERE » Amerika ulazi u svemirsku utrku: Ministarstvo svemira do 2020. godine

Amerika ulazi u svemirsku utrku: Ministarstvo svemira do 2020. godine

ministarstvo-svemirNa Mjesec nisu sletjeli već skoro 50 godina, ako su uopće i sletjeli

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence izjavio je u četvrtak da je planirano da se do 2020. godine osnuje vojno Ministarstvo za svemir

Ministarstvo obrane SAD u četvrtak je predstaviloa izveštaj o projektu formiranja vojno-svemirskih jedinica kao šestog roda američke vojske, izjavio je Pence nastupajući u Pentagonu.

„Danas Ministarstvo obrane objavljuje izvještaj u kojem su opisane prve etape plana naše administracije za realizaciju predsjednikovog plana“ – rekao je Pence.

Prema njegovim riječima, tijekm prelaznog perioda bit će uvedena nova dužnost — pomoćnika ministra obrane za svemir, koji će biti potčinjen šefu Pentagona. Potom će, naveo je Pence, Ministarstvo za svemir predvoditi poseban ministar.

Predsjednik SAD-a Donald Tramp naložio je ranije da se vojno-svemirske jedinice izdvoje kao poseban rod američke vojske i da se na tom području ostvari dominacija.

Prema njegovim riječima, SAD nameravaju postati lider u svemiru i ne žele „puzati“ za Rusijom i Kinom.

Krajem sripnja je saopćeno da će Pentagon u narednim mjesecima početi formirati vojno-svemirske snage.

Projekt podrazumijeva stvaranje pododreda koji obuhvaća novu borbenu komandu, objedinjenu agenciju za kupovinu satelita sa vojnom namjenom i borbeni sastav Zračno-svemirskih snaga SAD-a.

Pentagon će do kraja 2018. godine pripremiti zakonski prijedlog za konačno formiranje Zračno-svemirskih snaga, koji će se naći pred Kongresom SAD početkom sljedeće godine.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,