Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » ŠOKIRAN I IZNENAĐEN: Rothschild se zabrinuo o novom svjetskom ekonomskom poretku, i najavio što dalje

ŠOKIRAN I IZNENAĐEN: Rothschild se zabrinuo o novom svjetskom ekonomskom poretku, i najavio što dalje

roth-periJacob Rothschild izrazio je zabrinutost zbog globalnog financijskog sustava koji je uspostavljen nakon Drugog svjetskog rata

Bankar milijarder je ukazao na trgovinski rat između SAD-a i Kine i krize u eurozoni kao ključnim problemima kojima se gospodarski poredak stavlja u rizik.

“U 9/11 i financijskoj krizi 2008, moćnici svijeta su radili zajedno sa zajedničkim pristupom. Danas je suradnja mnogo teža. To dovodi u opasnost poslijeratnu ekonomiju i sigurnosni poredak” – rekao je Rothschild u svojim komentarima o polugodišnjem rezultatu investicijskog povjerenja.

U ekonomiji se poslijeratni poredak obično odnosi na sustav monetarne administracije koji je doveo do porasta američkog dolara kao dominantne valute.

“U takvim okolnostima naša je politika zadržati ograničenu izloženost dionicama i uložiti u nove obveze s velikim oprezom” – dodao je Rothschild.

Rothschildova investicijska banka RIT Capital ima povijesno nisku izloženost od 47 posto na burzi.

Bankarska dinastija zabrinuta je da bi desetogodišnji rally na burzama mogao završiti.

“Ciklus je u 10. pozitivnoj godini, povijesnom rekordu ikada. Sada vidimo kako se pojavljuju neka područja slabijeg rasta; doista, MMF je nedavno predvidio određeno usporavanje” – rekao je investicijski bankar.

Rothschild je ukazao na “potencijalno destruktivne” razine duga u Europi i trgovinskim ratovima kao glavnim problemima globalne ekonomije.

Dodao je, “problemi će se vjerojatno nastaviti na tržištima u nastajanju, uz povećanje kamatnih stopa i monetarnu politiku američkog FED-a koja je isušila globalnu dolarsku likvidnost”.

Prema Rothschildu, nedostatak koordiniranog, međunarodnog odgovora na globalne izazove je malo vjerojatan u doba populističkih i protekcionističkih čelnika poput američkog predsjednika Donalda Trumpa.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , ,