Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MEDIJI ‘LAŽNIH VIJESTI’ POPUT CNN-A SU NEPRIJATELJI NARODA, KAŽE DONALD TRUMP

MEDIJI ‘LAŽNIH VIJESTI’ POPUT CNN-A SU NEPRIJATELJI NARODA, KAŽE DONALD TRUMP

trump-govorAmerički predsjednik Donald Trump ponovno je pošao na Twitter kako bi prenio svoje pritužbe o američkim mainstream medijima, tvrdeći da su to “lažne vijesti” i “neprijatelj naroda” – koje predstavljaju “veliki postotak medija”

Predsjednički komentari bili su odgovor na izjavu njegove kćeri Ivanke Trump, koja je ranije u četvrtak priopćila kako mediji “nisu neprijatelj” – iskazujući suosjećanje s onima koji su se sporili o pogrešnom ili netočnom izvještavanju.

“Pitali su moju kćer Ivanku je li medij neprijatelj naroda. Ispravno je rekla ne. To su LAŽNE VIJESTI, koje čine veliki postotak medija, oni su neprijatelj naroda!” – napisao je Trump.

Trump je započeo križarski rat protiv “lažnih vijesti” i prije nego što je preuzeo dužnost, otišavši tako daleko da je odbijao pitanja novinara i novinskih kuća sa kojima se suočavao.

U nedavnom primjeru, čelnik SAD-a je izdvojio NBC, kojeg je nazvao “možda gorim od CNN-a”, i odbio CNN-ovu dopisnicu Jimu Acosta tijekom zajedničke tiskovne konferencije s britanskom premijerkom Theresom May.

Pristaše predsjednika pridružili su se u lovu na “lažne medije”, izvikivajući glasno… “CNN smrdi!”, na Trumpovom skupu na Floridi u utorak.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,