Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Velika piramida u Gizi može koncentrirati elektromagnetsku energiju

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Velika piramida u Gizi može koncentrirati elektromagnetsku energiju

piramida-gizaNovo istraživanje međunarodnog tima fizičara otkrilo je da bi Velika piramida Gize mogla fokusirati elektromagnetsku energiju kroz svoje skrivene komore i podne baze

Znanstvenici na sveučilištu Itmo u Rusiji i njemačka tvrtka Laser Zentrum Hannover primijenili su metode teorijske fizike kako bi istražili elektromagnetsku reakciju drevne egipatske piramide na radio valove.

Njihovi su izračuni predvidjeli da bi u rezonantnom stanju piramida mogla koncentrirati elektromagnetsku energiju u svojim unutarnjim komorama, kao i pod njezinom bazom, gdje se nalazi treća nedovršena komora.

Velika piramida je najveća i najsloženija piramida na visoravni Gize. Prošle godine otkrivena je 30 metara duga skrivena komora, dodavši tajnu oko najstarijeg od sedam čuda antičkog svijeta i potaknuvši nove studije u legendarnoj egipatskoj građevini.

“Egipatske piramide uvijek su privlačile veliku pažnju, a mi kao znanstvenici smo bili zainteresirani, pa smo odlučili istražiti Veliku piramidu kao česticu koja rezonantno raspršuje radio valove” – objasnio je dr. Andrey Evlyukhin, koautor studije.

Istraživački tim stvorio je 3D model piramide i koristio analitičke metode teorijske fizike kako bi došao do svojih zaključaka. Kako bi objasnili rezultate, znanstvenici su proveli analizu višepola – metoda koja se naširoko koristi u fizici za proučavanje interakcije između složenog objekta i elektromagnetskog polja.

Zbog nedostatka informacija o fizikalnim svojstvima piramide, istraživači su morali riješiti niz pretpostavki, uključujući da u njoj nema nepoznatih šupljina, a građevinski materijal sa svojstvima običnog vapnenca ravnomjerno se distribuirao unutar i van piramide.

“S tim pretpostavkama napravili smo zanimljive rezultate koji bi mogli pronaći važno mjesto u praktičnoj primjeni” – rekao je Evlyukhin, a tim se sada nada da će stvoriti sličan koncentrirajući učinak na nano-skali, koji bi se tada mogao koristiti za razvoj senzora i visoko učinkovitih solarnih ćelija.

“Odabirom materijala s odgovarajućim elektromagnetskim svojstvima možemo dobiti piramidalne nanočestice koje bi se mogle koristiti u praktičnoj primjeni u nanoosenzorima i učinkovitim solarnim ćelijama” – rekla je Polina Kapitainova, koautorica studije.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,