Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Los Angeles planira instalirati najveći svjetski akumulator koji može isporučiti preko 100 megavat sati tijekom 4 sata

Los Angeles planira instalirati najveći svjetski akumulator koji može isporučiti preko 100 megavat sati tijekom 4 sata

kalifornija-baterijeDo prije svega nekoliko desetljeća, „održivost” je bio termin koji se vrlo rijetko koristio

Kad je ljudima bio potreban novi resurs, jednostavno su ga potražili, pronašli način da ga dobiju, i zatim implementiraju njegovu upotrebu.

Posljednjih godina, međutim, sve se više stavlja naglasak na održivu uporabu ograničenih resursa našeg planeta. Istovremeno, populacija većine većih gradova se naglo povećala, povećavajući potražnju za resursima koje trebamo očuvati.

Jedno od najvećih povećanja potražnje osjeća se u energetskom sektoru.

Utrka koja se trenutno provodi u pronalaženju održivih i pristupačnih rješenja koja će zadovoljiti ovu povećanu potražnju, a uspješno očuvati ograničene resurse.

Najnovija dostupna eko-prihvatljiva rješenja poput vjetra i solarne energije nepouzdana su, međutim, njihovu dostupnost određuju čimbenici okoline koja se ne može kontrolirati.

Gradovi poput Los Angelesa koji su se doista osjećali kao rupa u smislu povećane potražnje energije, osobito u vrhuncu sezone, uzeli su stvar u svoje ruke.

Los Angeles je nedavno najavio svoju namjeru da instalira najveću svjetsku akumulatorsku bateriju koja će imati sposobnost isporučiti preko 100 megavat sati tijekom četverosatnog razdoblja.

Najnovija zbivanja u utrci za pohranom održive energije

Kao što je nedavno objavljeno na blogu Cambridge Core-a, znanstvenici su željni pronaći načine za pohranu održivih izvora energije za upotrebu u kriznim vremenima. To bi smanjilo troškove potrošačima, kojima su u takvim vremenima potrošnja električne energije naplaćuje po višoj tarifi.

Ako se drugi stručnjaci i znanstvenici slažu da je skladištenje energije u baterije najbolje rješenje za spremanje održive energije u budućnosti, onda je vjerojatno da će Los Angeles biti prvi od mnogih gradova u svijetu koji će implementirati ovu tehnologiju.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,