Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BRITANIJA JE PREVARILA CIJELI SVIJET!? Ni njemačka niti britanska obavještajna služba ne mogu dokazati da Rusija stoji iza trovanja obitelji Skripal

BRITANIJA JE PREVARILA CIJELI SVIJET!? Ni njemačka niti britanska obavještajna služba ne mogu dokazati da Rusija stoji iza trovanja obitelji Skripal

tereza-skiripalNeuspjeh objavljivanja bilo kakvih dokaza navodnog sudjelovanja Rusije u slučaju Skripal pokazuje da ni njemačke ni britanske obavještajne službe nisu pronašle ništa, smatra njemačka zastupnica parlameta i njemačke ljevičarske stranke Heike Haensel

Zapadni mediji i političari još uvijek iskorištavaju svaku priliku da zakače krivnju na Moskvu zbog trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije u ožujku.

Međutim, njemački zastupnici nisu dobili ništa osim savezničkih uvjeravanja o tom slučaju, izjavila je zastupnica Heike Haensel.

Govoreći za dnevni list Jungeu Weltu, otkrila je da su dva zahtjeva da se dostave bilo kakvi dokazi, od nje i njezinog kolege zastupnika Sevima Dagdelena, ostali neodgovoreni.

“Ipak, ni britanski ni njemački obavještajni agenti nemaju dokaze o ruskoj odgovornosti za napad u ožujku” – rekla je Haensel u intervjuu objavljenom u subotu.

Njemačka savezna vlada službeno je odgovorila zahtjevima “Ljevičarske stranke”, te su rekli da navodni dokazi ne mogu biti objavljeni jer su podaci o kojima je riječ klasificirani. Što nije skrivanje dokaza o kaznenom djelu zapravo također kazneno djelo?

Ona također tvri da je britanska strana predstavila neke detalje glede odluke o krivnji Rusije i njezine tvrdnje da se nikakva drugačija objašnjenja nisu činila uvjerljivima – što je mantra koju su zapadni saveznici u Velikoj Britaniji ponavljali od incidenta u Salisburvja, bez otkrivanja bilo kakvih značajnih detalja.

Ipak, čekajući na bilo kakve dokaze, njemački političari čini se da su sve skeptičniji u svezi zahtjeva Ujedinjenog Kraljevstva glede Rusije. U lipnju je njemačka služba Bundestaga službe za istraživanje i dokumentaciju zaključila da Moskva nije prekršila međunarodne norme tijekom istrage o tom slučaju.

Izvješće agencije njemačkog parlamenta uslijedilo je nakon vijesti da Berlin nije dobio ni jedan dokaz koji sugerira da bi Rusija mogla biti iza napada koji se dogodio početkom ožujka, prema njemačkim medijima.

Rusija je u više navrata odbila tvrdnje, te se žalila da su rezultati istrage ostali tajni. Ruski izaslanik u Ujedinjenom Kraljevstvu je u nekoliko navrata rekao da je London pokušao “uništiti” dokaze tijekom istrage.

U međuvremenu, Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW) također nije uspjela pronaći nikakve veze koje bi pokazale da je nervni agens kojim su otrovani Skripali došao iz Rusije.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,