Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIKA PRIPREMA KAOS ZA 2019. GODINU: Kongres izglasao vojni prora─Źun od ─Źak 716 milijardi dolara za sljede─çu godinu

AMERIKA PRIPREMA KAOS ZA 2019. GODINU: Kongres izglasao vojni prora─Źun od ─Źak 716 milijardi dolara za sljede─çu godinu

pentagon-proracunDio novca ─çe biti usmjeren protiv “rastu─çe prijetnje iz Rusije”, a Ukrajini ide 250 milijuna dolara

Ameri─Źka vlada je optu┼żila ruske tajne slu┼żbe ta “agresivnu, slo┼żenu i sveobuhvatnu ekonomsku ┼ípijuna┼żu u cyberspaceu”

Zastupni─Źka ku─ça Ameri─Źkog Kongresa potrebnom ve─çinom je izglasala vojni prora─Źun zemlje za 2019. godine na razini od 716 milijardi dolara.

U usvojenom dokumentu nagla┼íava da ─çe dio sredstava biti kori┼íten za pariranje “rastu─çoj prijetnji od strane Rusije” i za vojnu pomo─ç Ukrajini (250 milijuna dolara).

─îak je i izravno zapisano da je Pentagonu zabranjena suradnja s Ministarstvom obrane Rusije.

Usvojeni tekst usagla┼íen izme─Ĺu dva doma ameri─Źkog parlamenta, a sada je samo na Senatu da formalno utvrdi tekst prora─Źunskog zakona.

Indikativno je da je ameri─Źka vlada istodobno prihvatila izvje┼í─çe koje optu┼żuje Ruske tajne slu┼żbe kao “agresivne, slo┼żene i sveobuhvatne u ekonomskoj ┼ípijuna┼żi u cyberprostoru”.

Isto izvje┼í─çe navodi: “Rusija agresivno i kompetentno prikuplja najva┼żnije ameri─Źke tehnologije i koristi cyber prostor kako bi stekla know-how i tehnologije za daljnji rast gospodarstva”.

Amerikanci krive Iran i Kinu zbog ekonomske ┼ípijuna┼że istog tipa.

U izvje┼í─çu od po─Źetka 2018., Sjedinjene Dr┼żave su proglasile Rusiju hakerskom zemljom.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,