Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PREDSJEDNIK SIRIJE: ‘Bijele kacige’ su teroristi! Oni mogu izabrati predaju ili umrijeti

PREDSJEDNIK SIRIJE: ‘Bijele kacige’ su teroristi! Oni mogu izabrati predaju ili umrijeti

asssad-kacigeČlanovi tzv. Bijelih kaciga praktički su teroristi i dajemo im isti izbor kao i njima: da polože svoje oružje i pozovu se na amnestiju ili budu ubijeni, rekao je sirijski predsjednik Bashar Assad ruskim novinarima

“Sudbina Bijelih kaciga bit će ista kao i svakog drugog terorista. Imaju dva izbora: položiti svoje oružje i iskoristiti amnestiju koju smo im nudili tijekom posljednje četiri ili pet godina, ili biti ubijeni kao i drugi teroristi” – rekao je Assad.

Sirijski predsjednik je rekao da ne postoji nešto poput legitimne organizacija kao što su “BIjeli šljemovi”.

“To je maska, maska​ iza koje stoji Al-Nusra (suradnik Al-Kaide/ISIS-a)” – rekao je. “Imate videozapise i fotografije članova ove skupine koji drže mačeve i slave smrt sirijskih vojnika.”

“Koje još dokaze trebate da nisu humanitarna organizacija, već maska ​koju koristi Al-Kaida?” – rekao je Assad.

Samostilizirana organizacija za spašavanje djeluje samo u područjima Sirije pod nadzorom militanata koji su protiv vlade, koja je dobila potporu SAD-a, Velike Britanije i nekih od susjeda Sirije od početka sukoba 2011. godine.

Oni su bili ključni svjedoci tvrdnji o zlodjelima sirijske Vlade, uključujući navode o upotrebi kemijskog oružja, koji su upotrijebljeni kao izgovor smrtonosni napad zapadnih sila.

Prošlog tjedna Izrael je evakuirao nekoliko stotina “Bijelih kaciga” sa teritorija pod okupacijom terorista u Derai ispred sirijskih snaga. Izraelska vojska je izjavila da je evakuacija poduzeta na zahtjev SAD-a, Kanade i nekih europskih zemalja.

Nakon uklanjanja džepova pobunjenika Islamske države (ISIS) u Derai, sirijska vojska je postavila ciljeve za oslobađanje terorističkoj uporišta u Idlibu, izjavio je Assad novinarima.

“Naš je cilj sada Idlib, i ne samo Idlib” – rekao je. “Postoje teritorije na istoku Sirije pod kontrolom raznih skupina. Djelom koje drži ISIS, i neke pod okupacijom terorista Al-Nusra Fronte i drugih militantnih formacija.”

Prošlog mjeseca, sirijski predsjednik je izjavio kako je također nastojao pregovarati o reintegraciji sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF), američkoj potpori koja se sastojala uglavnom od kurdske milicije koja se bori protiv ISIS-a u sjeveroistočnom dijelu Sirije.

“Svi mi ne vjerujemo Amerikancima, pa je jedina mogućnost da živimo jedni s drugima kao Sirijci” – rekao je Assad za RT u lipnju. Svaki će pokušaj biti s ciljem pregovarao sa SDF-om, ali ako pregovori ne uspiju, “sirijska će vojska biti prisiljena osloboditi područja okupirana SDF-om, sa Amerikancima ili bez Amerikanaca”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,