Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Barack Obama: Amerika mora prihvatiti komunizam

Barack Obama: Amerika mora prihvatiti komunizam

barack-rukaBivši predsjednik Obama inzistira da moramo promijeniti naš gospodarski sustav i prihvatiti elemente komunističke ideologije uključujući politiku “univerzalnog osnovnog dohodka” u kojoj vlada daje građanima prihod za život

Dok je izrekao svoje stavaove u utorak na 16. godišnjici predavanja Nelsona Mandele u Johannesburgu, Obama je također tvrdio da “bogati duguju svijetu velikom dugu” i iznio niz radikalnih planova raspodjele bogatstava koji su izravno uzeti sa stranica knjige “Das Kapita” Karl Marxa.

Dobra je vijest, prema Obami, da će bogati platiti za sve. Loša vijest je da, prema Obami, mi smo svi ti bogataši.

Ostavljajući svoje čuvare izvan gomile, Obama je rekao da zemlje koje su postale bogate na leđima globalne slobodne trgovine – poput Sjedinjenih Država – sada moraju vratiti i podupirati manje bogate države svijeta pružanjem univerzalnog osnovnog dohotka koji podići sve građane do iste razine.

Prema Obami, naš ekonomski sustav više nije prikladan za život i više nema svrhu. Vrijeme je za promjene – i kaže kako vlada mora igrati središnju ulogu u našem životu, pružajući prihod, obuku i stvaranje svih građana “poduzetnicima”.

“To nije samo novac koji posao pruža” – rekao je Obama.

“Osigurava dostojanstvo i strukturu, osjećaj za mjesto i osjećaj svrhe. Zato moramo razmotriti nove načine razmišljanja o ovim problemima, poput univerzalnog dohotka, pregleda našeg radnog tjedna, kako obogatiti naše mlade ljude, kako svakoga pretvoriti u poduzetnika na nekoj razini. Ali morat ćemo se brinuti o ekonomiji ako želimo vratiti demokraciju na svoj put.”

Pogledajte ovaj pomalo čudan govor ovdje:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,