Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Koincidencija? Hrvatska liderica poklonila Putinu i Trumpu dres sa identičnim brojevima

Koincidencija? Hrvatska liderica poklonila Putinu i Trumpu dres sa identičnim brojevima

putin-koliPredsjednica Republike Hrvatske ima naviku poklanjanja dresova svoje reprezentacije svjetskim čelnicima

Ona je poklonila dresove Vladimiru Putinu i Donaldu Trumpu, a obojica su slučajno imali broj 9.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, strastvena nogometna navijačica, osvojila je središte pozornosti sa svojom gorljivom i emocionalnom podrškom svojoj reprezentaciji na Svjetskom kupu u Rusiji.

Osim navijanja za tim, imala je nekoliko susreta na visokoj razini između utakmica u kojima je nosila darove – hrvatske nogometne dresove.

Trump i Putin su primili svoje darove u zasebnim prilikama.

Putin je 7. srpnja dobio dres u Kremlju, samo nekoliko sati prije nego što je njegova reprezentacija igrala protiv Hrvatske u četvrtfinalu.

I budući da SAD nisu uspjele se kvalificirati na ovogodišnji Svjetski kup, hrvatska čelnica je iskoristila priliku da pokloni dres američkom predsjedniku Donald Trumpu na marginama summita NATO-a u Bruxellesu nekoliko dana kasnije.

Crveno-bijeli dresovi, s kockastim uzorkom hrvatske zastave, imali su imena Trump i Putina na leđima, oboje sa brojem devet.

Čelnici SAD-a i Rusije nisu bili jedini svjetski vođe koji su primili takav dar. Tijekom istog sastanka NATO-a, Grabar-Kitarović je poklonila dres britanskoj premijerki Theresi May na dan kada je Engleska reprezentacija igrala sa Hrvatskom u polufinalu. Ovaj je dres bio sa brojem 10!

Hrvatska predsjednica također je dala papi Franji nacionalni nogometni dres u posjeti Vatikanu prije tri godine. Pavlov dres je također imao broj devet, ali imao je jedinstvenu značajku – na leđima nije bilo samo njegovo ime nego i titula. Vatikan zapravo ima službenu nogometnu momčad, ali ne igra na većim turnirima.

Tijekom Svjetskog kupa, Kolinda Grabar-Kitarović tri puta je letjela u Rusiju kako bi vidjela svoju momčadsku igru​i grlila igrače i svog menadžera nakon svake utakmice.

Hrvatska je na kraju osvojila drugo mjesto nakon što je 15. srpnja izgubila od Francuske 4-2. Ipak, hrvatski su igrači proglašeni herojima po povratku kući.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,