Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Koincidencija? Hrvatska liderica poklonila Putinu i Trumpu dres sa identi─Źnim brojevima

Koincidencija? Hrvatska liderica poklonila Putinu i Trumpu dres sa identi─Źnim brojevima

putin-koliPredsjednica Republike Hrvatske ima naviku poklanjanja dresova svoje reprezentacije svjetskim ─Źelnicima

Ona je poklonila dresove Vladimiru Putinu i Donaldu Trumpu, a obojica su slu─Źajno imali broj 9.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovi─ç, strastvena nogometna navija─Źica, osvojila je sredi┼íte pozornosti sa svojom gorljivom i emocionalnom podr┼íkom svojoj reprezentaciji na Svjetskom kupu u Rusiji.

Osim navijanja za tim, imala je nekoliko susreta na visokoj razini izme─Ĺu utakmica u kojima je nosila darove – hrvatske nogometne dresove.

Trump i Putin su primili svoje darove u zasebnim prilikama.

Putin je 7. srpnja dobio dres u Kremlju, samo nekoliko sati prije nego ┼íto je njegova reprezentacija igrala protiv Hrvatske u ─Źetvrtfinalu.

I budu─çi da SAD nisu uspjele se kvalificirati na ovogodi┼ínji Svjetski kup, hrvatska ─Źelnica je iskoristila priliku da pokloni dres ameri─Źkom predsjedniku Donald Trumpu na marginama summita NATO-a u Bruxellesu nekoliko dana kasnije.

Crveno-bijeli dresovi, s kockastim uzorkom hrvatske zastave, imali su imena Trump i Putina na le─Ĺima, oboje sa brojem devet.

─îelnici SAD-a i Rusije nisu bili jedini svjetski vo─Ĺe koji su primili takav dar. Tijekom istog sastanka NATO-a, Grabar-Kitarovi─ç je poklonila dres britanskoj premijerki Theresi May na dan kada je Engleska reprezentacija igrala sa Hrvatskom u polufinalu. Ovaj je dres bio sa brojem 10!

Hrvatska predsjednica tako─Ĺer je dala papi Franji nacionalni nogometni dres u posjeti Vatikanu prije tri godine. Pavlov dres je tako─Ĺer imao broj devet, ali imao je jedinstvenu zna─Źajku – na le─Ĺima nije bilo samo njegovo ime nego i titula. Vatikan zapravo ima slu┼żbenu nogometnu mom─Źad, ali ne igra na ve─çim turnirima.

Tijekom Svjetskog kupa, Kolinda Grabar-Kitarovi─ç tri puta je letjela u Rusiju kako bi vidjela svoju mom─Źadsku igruÔÇői grlila igra─Źe i svog menad┼żera nakon svake utakmice.

Hrvatska je na kraju osvojila drugo mjesto nakon ┼íto je 15. srpnja izgubila od Francuske 4-2. Ipak, hrvatski su igra─Źi progla┼íeni herojima po povratku ku─çi.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,