Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Majka 6-godiÅ¡njeg djeÄaka koji pati od epilepsije po prvi put u povijesti legalno unijela ‘Äudotvorno’ ulje kanabisa u Veliku Britaniju

Majka 6-godiÅ¡njeg djeÄaka koji pati od epilepsije po prvi put u povijesti legalno unijela ‘Äudotvorno’ ulje kanabisa u Veliku Britaniju

marijuana-lijecenje“ÄŒudesni” lijek je smanjio djeÄakove epileptiÄke napadaje sa 300 na samo jedan mjeseÄno

Majka Å¡estogodiÅ¡njeg epileptiÄnog djeÄaka prva je osoba koja zakonito donijela medicinski kanabis u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon Å¡to mu je državni ured dao posebnu licencu

Hannah Deacon, Äiji se sin Alfie Dingley oslanja na lijek klase B kako bi lijeÄio svoju epilepsiju, mogao je proći kroz zraÄnu luku London City u utorak sa dostavom medicinskog kanabisa dobivenog u Amsterdamu koji će mu biti dovoljan za sljedećih pet mjeseci.

“Danas, po prvi put u ovoj zemlji, zakonski smo prenijeli THC ulje preko zraÄne luke, Å¡to je nevjerojatno” – rekla je majka djeÄaka nakon prolaska kroz carinu, kako navodi PA.

Državni ured je odobrio obitelji licencu za lijek u lipnju nakon duge bitke.

Deacon, njegovateljica iz Kenilwortha u Warwickshireu, kaže da “Äudesni” lijek smanjuje Alfiejeve napadaje sa 300 na jedan mjeseÄno.

Lijek će se dati Alfiejevu lijeÄniku opće prakse, koji bi trebao odobriti lijek na recept, iako je Deacon joÅ¡ uvijek morala ponoviti cijeli proces ukoliko vlada ne dozvoli da se lijek koji se temelji na biljci odobri.

Državni tajnik Sajid Javid priopćio je kako će odobrenje ovog lijeka biti pregledano u medicinske svrhe nakon sluÄaja dvanaestogodiÅ¡njeg epileptiÄnog djeÄaka Billyja Caldwella, Äija je majka Charlotte imala ulje kanabisa u zraÄnoj luci Heathrow u lipnju.

Vlada Äini se da je poduzela korake prema reklasifikaciji lijeka nakon Å¡to je njezin glavni medicinski savjetnik, profesor Dame Sally Davies, rekao da postoji “uvjerljiv dokaz” koji pomaže u lijeÄenju nekih stanja.

Savjetodavno vijeće za zlouporabu droga donijet će procjenu po tom pitanju u narednim tjednima.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,