Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, KLIMA, MEDIJI » 40 NOVIH ZNANSTVENIH RADOVA KAŽU DA GLOBALNO ZATOPLJENJE NE POSTOJI

40 NOVIH ZNANSTVENIH RADOVA KAŽU DA GLOBALNO ZATOPLJENJE NE POSTOJI

globalno-ledStotine znanstvenika uključenih u 40 najnovijih znanstvenih radova kažu da je panika o globalnom zagrijavanju temeljena na histeri i lažnoj znanosti

Više od 40 znanstvenih radova o globalnom zagrijavanju objavljeni su u samo prva tri mjeseca 2018. godine. Ono što njihovi grafikoni pokazuju jest da se “ne događa ništa klimatski neobično.„

U donjem grafikonu iz studije Polovodova et al, vidimo da je zagrijavanje 20. stoljeća savršeno normalno u dugoročnom povijesnom kontekstu.

Nije bilo toplije – doista, već nešto hladnije – od toplog razdoblja u doba Rumskog carstva ili srednjovjekovnog toplog razdoblja, piše Breitbart.

Ono što smo naučili iz tih radova jest da su ta razdoblja zagrijavanja su bila globalna – a ne kako neki klimatski alarmisti naglašavaju podupirujući njihovu tezu koja širi strah među stanovnicima:

Brojni vodeći znanstvenici globalnog zatopljenja vole odbaciti značenje europskih temperaturnih rekorda, tvrdeći da je to lokalno po prirodi i ne govoreći nam što se stvarno događa na globalnoj razini.

Međutim, drugi radovi u potpunosti su u suprotnosti s ovim. Na primjer, znanstveno istraživanje “Wündsch i sur., 2018.” pokazuje nam da i danas zagrijavanje u Južnoj Africi nije ništa neobično.

To je globalna, glupost.

Temperaturne rekonstrukcije pokazuju neke istinite podatke o jugoistočnoj Australiji,
prema podacima znanstvenog rada McGowan i sur., 2018., Sjevernoj Aljasci (Hanna i sur., 2018.), tibetanskoj visoravni (Li i sur., 2018.), Južnoj Koreji (Song et al., 2018.), Antarktici (Mikis, 2018.), čine neke od desetaka drugih istraživanja.

U daljnjim lošim vijestima za klimatske alarmiste, čini se da njihova dva omiljena favorita globalnog zatopljenja – Grenland i Južni pol, se hlade, a ne zagrijavaju.

Evo kako stoje stvari na Grenlandu iz studije Mikkelsen et al.

Ovo stavlja Greenlandovo “globalno zagrijavanje” u njegov povijesni kontekst: više od 150 godina nije bilo ništa neobično. Temperature su sada hladnije nego što su bile 1930-ih.
 
grenland-grafikon
 
Zasebna studija potvrđuje da je Grenland sad u trendu hlađenja:

“Nadalje, na iznenađenje znanstvenika globalnog zatopljenja, temperature Grenlanda ponovno su pale od 2000. godine. Westergaard-Nielsen i dr., 2018. godine ispitivali su najnovije i detaljnije trendove temeljene na MODIS-u (2001.-2015.) i zaključili da ako postoji opći trend za Grenland, a to je “uglavnom hlađenje”.

Kao i za Južni pol:

Na drugom kraju planeta, nova otkrića istraživanja na Južnom polu “Cerrone i Fusco, 2018.” potvrđuju veliko povećanje ledenog pokrova na južnoj polutki i sugeriraju da “proizlazi iz utjecaja klimatskih promjena i njezinih dugoročnih trendova”.

Oni kažu da rezultati ukazuju da je progresivno hlađenje utjecalo na godišnju klimu sub-Antarktika od 1990-ih do danas i da SIC [koncentracija morskog leda] pokazuje trendove godišnjih, proljetnih i ljetnih povećanja prema gore.

Globalno zagrijavanje? Koje globalno zagrijavanje?
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, KLIMA, MEDIJI · Tags: , , , , , , ,