Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » AMERIKA: Državna elektroprivreda isključila struju ženi koja je živjela na aparatima! Kada je umrla, rekli su da im još duguje 1400 dolara

AMERIKA: Državna elektroprivreda isključila struju ženi koja je živjela na aparatima! Kada je umrla, rekli su da im još duguje 1400 dolara

spremnik-bakaVlasti u New Jerseyu istražuju okolnosti tragične smrti jedne starije žene koja je bila bolesna i čiji je život ovisio o spremniku kisika i koja je pretrpjela zatajenje srca nakon što je joj je tvrtka za električnu energiju isključila napajanje na kući

Linda Daniels (68) borila se za svoj život otprilike šest sati u svojoj kući u Newarku kada je očajnički pokušavala dobiti​zrak nakon što je javna služba za električnu energiju i plin (PSE & G) prekinula napajanje električnom energijom njezinu kuću u četvrtak ujutro.

Dok su se članovi obitelji očajnički molili da tvrtka PSE & G ponovno uključi struju, Daniels je umrla od zatajenja srca.

Dok obitelj tvrdi da su prije dvije godine obavijestili tvrtku PSE & G o stanju Linde Daniels, nakon što je žena bila smještena na skrb u hospiciji, elektroprivreda je tvrdila da nikad nisu znali da se starija žena oslanja na spremnik zraka da bi ostala na životu.

PSE & G “nisu imali nikakvu naznaku zdravstvenog stanja u kući prije isključenja”, rekao je dobavljač električne energije.

Nakon što je obaviještena o stanju Daniels, tvrtka je tvrdila da je započela proces vraćanja usluge, što je dovršeno u roku od 23 sata. Električna energija je obnovljena Danielsinom domu u petak oko 9 sati ujutro, nakon što je prekinuta u četvrtak u 10 sati ujutro.

Dok tvrde da su “tužni” zbog “strašne tragedije”, tvrtka je branila svoje postupke, navodeći da su napravili barem “26 pokušaja da obavijeste kupca od siječnja 2018. godine, uključujući i dva posjeta prebivalištu prije isključenja”.

Okolnosti smrti Linde Daniels sada se istražuju od strane policije grada Newarka i Odbora za komunalne usluge.

U New Jerseyu, ukidanje električne energije ljudima s medicinskim hitnim slučajevima je protuzakonito. Prekidi električne energije također su zabranjeni tijekom razdoblja prekomjerne vrućine od preko 35 stupnjeva celzijusa.

Temperatura u Newarku 3. srpnja, međutim, dostigla je samo 34 stupnjeva. Lindina obitelj također razmišlja o tužbi prema davatelju komunalnih usluga.

Kada je kćer žrtve, Desiree Washington, kontaktirala elektroprivredu nakon smrti njezine majke, predstavnik PSE & G je navodno i dalje tražio plaćanje duga koji je u trenutku smrti bio 1400 dolara.

Dok je Daniels kasnila sa uplatom računa, njezina je kći priopćila za New York Post da je uplatila 500 dolara samo dva dana prije tragične smrti njezine majke.

“Pa, dugujete nam 1400 dolara. Imate nepodmireni račun. Ako spojimo struju, nećemo ništa dobiti, ali ćemo se vratiti u roku od sedam dana i isključiti struju dok ne dobijemo više novca„ – Washington Post je citirao predstavnika elektrokompanije.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,