Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, KLIMA » ‘OTAC GLOBALNOG ZATOPLJENJA’ JAMES HANSEN NAPOKON PRIZNAO – TEORIJA JE POGREŠNA!

‘OTAC GLOBALNOG ZATOPLJENJA’ JAMES HANSEN NAPOKON PRIZNAO – TEORIJA JE POGREŠNA!

hensen-klimaZnanstvenik poznat pod nazivom “Otac globalnog zatopljenja” prvi put je priznao da su podaci koji se koriste za promicanje njegove teorije o klimatskim promjenama lažni i neizravno manipulirani od strane Al Gorea kako bi odgovarale Agendi establišmenta

Godine 1986. bivši znanstvenik NASA-e, James Hansen, svjedočio je ispred američkog Kongresa u raspravi o globalnom zatopljenju kojeg je tadašnji kongresmen Al Gore organizirao za izradu znanstvenih modela temeljenih na različitim scenarijima koji bi mogli utjecati na planet.

Prema Hansenu, Al Gore je predstavljao podatke o “najgorem scenariju” i namjerno je pretjerivao, promijenivši mu ime u “globalno zagrijavanje”, zarađujući desetke milijuna dolara u tom procesu.

Model je pod nazivom “Scenarij B” koji je bio je jedan od mnogih modela koji su prikazani Kongresu od strane Hansena, imao je najmanje sličnosti sa današnjim stanjem, što znači da ne odražava uvjete u stvarnom svijetu.

To nije zaustavilo Al Gorea i klimatske alarmiste koji su koristili podatke “Scenarija B” kako bi obmanuli milijarde ljudi širom svijeta.

Međutim, nova studija koja uspoređuje podatke stvarnog svijeta sa izvornim scenarijem B – bez korelacije – dobila je Hansenovu potporu, a “Otac globalnog zatopljenja” priznaje kako je “šokiran” načinom na koji su klimatski alarmisti koristili njegove podatke.

Podaci iz realnog svijeta pokazuju “znanost nije podmirena”

Hrabra klimatska predviđanja koja je preuzeta iz Hansenovog modela podataka “značajno prenaglašavaju zagrijavanje” u stvarnom svijetu od 1980-ih, prema novoj analizi.

Izvješća Western Journala navode: Ekonomist Ross McKitrick i klimatski znanstvenik John Christy otkrili su da su trendovi zagrijavanja usklađeni sa nižim podacima onoga što je Hansen rekao Kongresu na raspravi o globalnom zatopljenju u organizaciji tadašnjeg kongresmena Al Gorea.

“Klimatski modeleri će prigovoriti da ovo objašnjenje ne odgovara teorijama o klimatskim promjenama” – napisali su oni.

“Ali to su bile teorije koje je Hansen upotrijebio, a one ne odgovaraju podacima.”

“Dno svega toga je u tome da je klimatska znanost kada je kodirana u modelima, daleko od stvarnosti.”

Klimatski znanstvenici Instituta Cato Patrick Michaels i Ryan Maue napisali su da se “površinske temperature se ponašaju kao da smo prije 18 godina zabilježili emisije ugljičnog dioksida odgovorne za povećani efekt staklenika”.

“Ali nismo. I to nije samo gospodin Hansen pogrešno shvatio” – napisao je Michaels i Maue u The Wall Street Journalu u lipnju.

WSJ-ov odbornik započeo je žestoku raspravu o točnosti Hansenova predviđanja.

Nekoliko medijskih izvješća koja su nastala u intervjuima sa klimatskim znanstvenicima tvrdila su da su Hansenova predviđanja – donesena 1988. godine – bila prilično točna.

#Hansenove prognoze globalnog zatopljenja ove godine su napunile 30 godina, što je izazvalo nepotpuno izvještavanje mainstream medija o njihovoj točnosti.

Takozvani “kum” globalnog zatopljenja čak je rekao za The Associated Press: “Ne želim biti u pravu u tom smislu”.

Neki su znanstvenici raspravljali o tome, iako su Hansenova predviđanja porasta temperaturne bila isključena.

Međutim, analiza McKitricka i Christyja uzima u obzir takve primjedbe, ističući da su Hansenova predviđanja o emisiji ugljičnog dioksida zapravo bila blizu onoga što se promatra – ali nije bilo velikog porasta temperature i zagrijavanja.

Izgleda da Hansenov najgori scenarij projekcije globalnog zatopljenja, poznat kao “Scenarij B”, uzimao u obzir emisije ugljičnog dioksida, ali je ipak prikazao previše zagrijavanja i porasta temperature, piše McKitrick i Christy.

“Ono što je zaista važno je trend u razdoblju predviđanja, i to je problem gdje se problemi pojavljuju”, napisao je McKitrick i Christy.

Hansenov zaključak, napisali su, “značajno prenaglašava zagrijavanje”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, KLIMA · Tags: , , , , ,