Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Južnokorejski nogometni tim bi zbog gubitka na Svjetskom nogometnom kupu mogao biti ‘kažnjen’ služenjem vojnog roka

Južnokorejski nogometni tim bi zbog gubitka na Svjetskom nogometnom kupu mogao biti ‘kažnjen’ služenjem vojnog roka

juzna-korejaJužna Koreja je nedavno iznenadila svijet, kada je pobjedila sa 2:0 na Svjetskom nogometnom kupu eliminirajući njemačku reprezentaciju

Nažalost, za Južnu Koreju, to još uvijek nije bilo dovoljno da ih dovede u krug nokauta.

To je loša vijest za reprezentaciju Južne Koreje i najgora vijest za igrače koji se sada suočavaju sa odsluživanjem vojnog roka, što mnogi Južnokorejci vide kao kaznu za njihov loši nastup.

Južna Koreja ima univerzalnu obeveznu vojnu obvezu, ali u prošlosti je nudila izuzeće odsluženja za uspješne nacionalne sportske timove.

Na primjer, 2002. godine, južnokorejski tim koji se natjecao na Svjetskom kupu dobio je potpuno oslobođenje od vojnog roka, kao i nacionalna bejzbol ekipa i olimpijski pobjednici.

Obožavatelji su nesretni zbog ovog poteza, rekavši kako je nepošteno kazniti ovaj tim, u kojem su neki igrači na vrhuncu svoje sportske karijere.

Zbog bojazni da će to u budućnosti nanijeti štetu nacionalnoj reprezentaciji, podnesena je molba predsjedniku Moon Jae-u da proširi izuzeće za nogometaše.

U peticiji se kaže da će se talentirani igrači “potrošiti u vojsci”. Dužnosnici još nisu odgovorili na peticiju.

Neki igrači mogu imati još jednu priliku da se riješe služenje vojnog roka pobjedom na ljetnim azijskim igrama, ali neki, uključujući i najtalentirane igrače, imaju potpisane ugovore sa timovima u inozemstvu koji im ne dopuštaju uvijek da sudjeluju u takvim događajima, koji za razliku od Svjetskog kupa nisu regulirani od strane organizacije FIFA.

Sin Heung-Min, zvijezda kluba Tottenham Hotspur i vjerojatno najbolji igrač u Južnoj Koreji, na primjer, propustio je azijske igre 2014. kada ga je bivši klub Bayer Leverkusen odbio pustiti da igra. Tottenham još nije riješio to pitanje.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,