Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ITALIJA NAREDILA DA SE SEDAM BRODOVA KOJI PREVOZE 1000 ILEGALNIH IMIGRANATA – VRATE U LIBIJU

ITALIJA NAREDILA DA SE SEDAM BRODOVA KOJI PREVOZE 1000 ILEGALNIH IMIGRANATA – VRATE U LIBIJU

italija-libijaItalija više ne “puši” imigrantske kvote Europske unije

Italija traži da se sedam brodova koji prevoze otprilike 1000 migranata kojima je potrebno spašavanje iz Libije budu vraćeni u Sjevernu Afriku, navodi španjolska aktivistička grupa

Organizacija Proactiva Open Arms, koja je “spasila” tisuće migranata na Mediteranu, izjavila je kako Talijani žele da Libijska obalna straža provede spašavanje i vrati migrante natrag u Afriku.

Proactiva je u tweetu rekla kako je talijanska obalna uprava koje koordinira spašavanje poslala upozorenje svim brodovima na tom području, koji su rekli aktivističkoj grupi: “Ne trebamo vašu pomoć”.

Na Twitteru u nedjelju, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Matteo Salvini izjavio je: “Libijske vlasti trebaju intervenirati, kao što to rade danima, bez da ih nevladine organizacije prekidaju i ometaju.”

Ova odluka talijanske vlade je došla samo nekoliko dana nakon što je Salvini odbio primiti brod spašavanje sa 224 migranata na pristaništu u Italiji, rekavši da će oni na brodu “vidjet samo Italiju na razglednici”.

Salvini je rekao da je brod, kojim je upravljala njemačka aktivistička skupina Mission Lifeline, pokupila imigrante u libijskim teritorijalnim vodama protiv uputa talijanske obalne straže.

Aktivistička skupina Mission Lifeline odbila je Salvinijeve tvrdnje, rekavši kako je provodila spašavanje u međunarodnim vodama i zatražila sigurnu luku koja nije bila dodijeljena u Italiji.

Gradonačelnica Barcelone Ada Colao, koja je prethodno ponudila svoj grad kao imigrantsku luku, kada je Italija odbila primiti brod za spašavanje, ponovila je spremnost da preuzme još puno više imigranata.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,