Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘WALMART FEMA KAMPOVI’ KOJI SU BILI TEORIJA ZAVJERE SU SADA ČINJENICA U AMERICI

‘WALMART FEMA KAMPOVI’ KOJI SU BILI TEORIJA ZAVJERE SU SADA ČINJENICA U AMERICI

fema-kampoviSjećate li se ‘teorije zavjere’ o Walmartovim dućanima koji se pretvaraju u FEMA koncentracijske kampove? Prema ABC Newsu, ispada da je to istina

Skupina istražitelja uspjela se ušunjati u bivši Walmart supermerket i ustanovila da se koristi za zatvaranje djece imigranata.

Zamislite da imate 10 godina, odvojeni od majke ili oca, ne shvaćajući zašto, i odveden je u veliku zgradu ispunjenu sa još 1500 djece koje nikad niste upoznali, ABC News je izvjestio.

Dopušteno vam je dva telefonska poziva tjedno – od kojih je jedan nadamo se sa pritvorenim roditeljom koji je već tisućama kilometara daleko.

To je stvarnost koju upravo gledamo u Americi.

Sklonište je čisto i dobro opremljeno, sa aktivnostima kako bi se djeca mogla zabavljati i njihove misli bile odvučene od nesretne situacije.

Djecu koju smo vidjeli, većinom su izgledali zadovoljno. Bez plača, nitko nije spavao sam u kutu.

Ali to je također bila medijska turneja, a novinari nisu smjeli intervjuirati niti jedno dijete. Tko zna što se događa kad se svjetla ugase i ostanu sami sa svojim mislima?

Objekt se zove Casa Padre. U gradu Brownsvilleu, u Teksasu, u građevini u kojoj se nekada nalazio mega lanac supermarketa Walmart. Oko 1500 dječaka u dobi od 10 do 17 godina naziva ga domom.

To je najveći licencirani objekt u zemlji. Velika većina dječaka je prešlo granicu nezakonito i bez pratnje, ali Casa Padre se približava popunjenju kapaciteta, budući da se sve više djece odvoaja od svojih roditelja na granici dolazi u uvaj objekt.

Po noći ovdje spava 1469 djece. Službeni kapacitet je 1497. Dodatni ležaj je dodan u svaku sobu, što znači da ima pet ležaja unutar svakog prostora površine 3 x 8 metara.

Djeca imaju tri dnevna jela i dvije grickalice. Imaju pristup video igricama, bazenima i tečajevima gdje mogu učiti engleski i američku kulturu.

Djeci imigranata se dodjeljuju psihijatri kako bi im pomogli u rješavanju traume potekle iz odvajanja od roditelja i mentalno-zdravstvenih problema.

Djeca provode oko dva sata vani – jedan sat ujutro, jedan poslije podne. Postoje također nogometni i košarkaški tereni.

Djeca ipak, provode veći dio svog dana u pretvorenoj super-trgovini, na čijim zidovima se nalaze murali citata američkih predsjednika.

Citat koji pripada slikama Donalda Trumpa glasi: “Ponekad gubljenjem bitke nađete novi način osvajanja rata”.

Prosječno trajanje boravka za neko neprijavljeno dijete u objektu kao što je Casa Padre je oko 56 dana.

Dužnosnici iz ustanove Casa Padre izjavili su: “Cilj je ponovno ujediniti obitelji.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,