Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PAPA FRANJO SE OBRUŠIO NA IRSKI REFERENDUM: POBAČAJ JE ‘ISTI KAO I NACIZAM’

PAPA FRANJO SE OBRUŠIO NA IRSKI REFERENDUM: POBAČAJ JE ‘ISTI KAO I NACIZAM’

papa-bebaUsporedio je pobačaj sa eugenikom koju je slijedio nacistički režim

Papa Franjo usporedio je pobačaj liječnika i zagovornike pobačaja sa nacistima u subotu u izjavi koja je poljuljala svijet

“Činimo isto što i nacisti kako bismo održali čistoću rase, ali u bijelim rukavicama” – rekao je šef katoličke crkve u obraćanju Forumu obiteljskih udruga na 25-godišnjoj obljetnici, prema SAD Today.

“Moderno je danas, ili barem uobičajeno, da kod prvih nekoliko mjeseci trudnoće liječnici rade analize kako bi vidjeli je li dijete zdravo ili ima nekakvu bolest, nakon čega ljudima prva ideja pada na pamet: “Odbacite ga” – rekao je papa također.

Papa Franjo je šutio nakon referenduma za legalizaciju pobačaja u Irskoj 26. svibnja u ovoj katoličkoj zemlji sve do ove subote.

Papina domovina, Argentina, također se kreće prema legalizaciji pobačaja.

Donji dom Kongresa glasao je u četvrtak kako bi legalizirao pobačaj do 14 tjedana trudnoće i trebat će ratificiranje Senata da postane zakon.

“Što bi mogao biti veći grijeh nego ubojstvo nerođenog djeteta?” – rekla je glavna sestra katoličke crkve u Nikaragvi Anna Perez, izvijestio je USA Today. Redovnica je posjetila Vatikan kada je papa objavio svoje kritičke misli.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,