Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Trump je upravo rekao predsjedniku EU u lice: ‘Ti si brutalni ubojica’

Trump je upravo rekao predsjedniku EU u lice: ‘Ti si brutalni ubojica’

trump-junckerTijekom G7 summita ove godine, predsjednik Trump si nije mogao pomoći u izražavanju svojih realnih osjećaja prema predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru

Tijekom sastanka u kojem su svi svjetski vođe bili nazočni, Trump je Junckera nazvao “brutalnim ubojicom” zbog njegove smiješne trgovinske politike, što je izazvalo zvučno negodovanje sudionika u sobi.

Visoki dužnosnik EU sažeo je svoje iskustvo iza scene na sastanku čelnika najmoćnijih razvijenih ekonomija u Kanadi 8. i 9. lipnja, govoreći za Wall Street Journal:

“Osjećaj iritantnosti gospodina Trumpa se mogao osjetiti, ali svi su pokušali biti racionalni i mirni.”

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je tijekom summita G7 u Kanadi upozorio francuskog predsednika Emmanuel Macrona da se svi teroristi nalaze u Parizu, prenosi list „Wall Street Journal“, pozivajući se na izjavu visokog dužnosnika EU.

„Vi trebate to znati, Emmanuele, jer se svi teroristi nalaze u Parizu“, prenosi list Trumpove riječi koje je američki predsjednik uputio Macronu tijekom razgovora o temama koje se tiču Irana i terorizma.

Bijela kuća i Elizejska palača odbile su komentarati tu izjavu.

Izvor je naveo da se Trump prilikom rasprave o migracijskim rutama u Europi obratio japanskom premijeru Shinzo Abe:

„Shinzo, vi nemate taj problem, ali mogu vam poslati 25 milijuna Meksikanaca i vrlo brzo ćete ostati bez posla“.

Izvor je dodao i da je američki predsjednik šefa Europske komisije Jean-Claudeu Juncker nekoliko puta nazvao „brutalnim ubojicom“. Trump ga je tako nazvao u kontekstu poreznih kazni Bruxellesa za američke tehnološke kompanije u iznosu od nekoliko milijardi dolara.

Sam Junker potvrdio je tu Trumpovu izjavu.

„Trump mi je prošlog tjedna rekao: ‘Jean Claude, vi ste brutalni ubojica‘“ – rekao je Juncker. „Ovo je prvi put da je Luksemburg postao opasan za Sjedinjene Američke Države. Mislim da je ovo rekao kao kompliment, ali nisam siguran“ – dodao je Junker.

Zemlje G7 su se na posljednjem summitu prvi put suočile sa nepostojanjem jedinstva o najvažnijim ekonomskim i političkim međunarodnim problemima.

Sastanak u La Malbeu čak je nazvan „G6 + Tramp“, imajući u vidu poseban stav SAD o brojnim ključnim pitanjima. Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump ranije je napustio sastanak i doveo u pitanje njegove rezultate.

Summit grupe G7 održan je 8. i 9. lipnja u kanadskoj provinciji Quebec.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,