Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » SKANDAL U NATO ‘MIROVNOJ MISIJI’: Procurila fotografija australske vojske sa nacističkom zastavom u Afganistanu

SKANDAL U NATO ‘MIROVNOJ MISIJI’: Procurila fotografija australske vojske sa nacističkom zastavom u Afganistanu

afganistan-zastavaFotografija nacističke zastave na australskom vojnom vozilu u Afganistanu je privukla osude od strane premijera i židovske zajednice u zemlji, a Ministarstvo obrane kaže da su vojnici koji su bili odgovorni za šalu, bili “disciplinirani”

Australski vojnici su snimljeni sa nacističkom zastavom koja se viorila na njihovom vozilu tijekom obavljanja “mirovne misije” u Afganistanu u sklopu NATO-ovih snaga 2007. godine, navodi ABC koji je dobio ekskluzivnu fotografiju incidenta.

Vjeruje se da je slika samo jedna od mnogih fotografija koje su navodno kružile među vojnim osobljem.

Na vijestima je bila prikazana i druga slika vojnog vozila koje na sebi ima obješenu zastavu sa svastikom.

Nadalje, dva odvojena izvora obrane otkrivaju identitet australskih vojnika koji su ponijeli nacističku zastavu u prekomorskoj dužnosti. Ime osobe nije bilo podijeljeno u javnosti.

Jedan od obrambenih dužnosnika rekao je da je nacistička parada trajala “duže razdoblje”, ali je to bila samo “šala”, a ne izraz neonacizma.

Premijer Malcolm Turnbull, međutim, nije se složio s ovim gledištem, prozivajući ovaj incident “potpuno i totalno neprihvatljivim”.

“Prijavljeno je dužnosnicima 2007. godine, taj incident i zastava je očito uklonjena, a osoblje je bilo disciplinirano” – rekao je novinarima. “Ali incident, je bio pogrešan … bio je apsolutno pogrešan, i njihovi su zapovjednici to sankcionirali u to vrijeme.”

Australski odjel za obranu napomenuo je da je nakon incidenta, crvena zastava sa svastikom uništena, dok su oni koji su bili svjedoci išli na savjetovanje.

“Australske obrambene snage odbacuju i zgrožaju se nad svime što ova zastava predstavlja. Ni zastava ni njezina upotreba nisu u skladu s obrambenim vrijednostima” – izjavio je glasnogovornik Ministarstva obrane. “Zapovjednik je odmah poduzeo akciju za uklanjanje uvredljive zastave.”

Sliku koja je procurila u javnost također je osudila predsjedateljica Komisije za sprečavanje klevete, Dvir Abramovich, kao “krivi prikaz” fanatizma.

“Vješanje nacističke zastave, najgori simbol u povijesti čovječanstva, je šamar u lice našim vojnicima i Diggerima koji su se hrabro borili i umrli kako bi porazili Hitlera” – rekla je za Sydney Morning Herald.

Ranije ovog mjeseca, tajno izvješće o obrani koje je objavio Fairfax Media otkrilo je da su elitne australske trupe navodno počinile ratne zločine, uključivši “nesankcioniranu i ilegalnu primjenu nasilja u operacijama” sa “zanemarivanjem ljudskog dostojanstva”.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , ,