Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GORE NEGO U NACISTIČKOJ NJEMAČKOJ!? Amerika odvaja djecu imigranata od roditelja i drži ih u zatvorima!

GORE NEGO U NACISTIČKOJ NJEMAČKOJ!? Amerika odvaja djecu imigranata od roditelja i drži ih u zatvorima!

djeca-imigrantiNovinari su nedavno u strogo kontroliranim uvjetima posjetili mjesto u kojem američke vlasti drže 1469 dječaka koji su prisilno odvojeni od roditelja

Naime, administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa odlučila se na, najblaže rečeno, neuobičajen potez – obitelji koje ilegalno prijeđu američku granicu prisilno se razdvajaju.

Američki ministar pravosuđa Jeff Sessions, kojeg je na to mjesto postavio Donald Trump, prošlog je mjeseca uveo graničnu politiku nulte tolerancije na ilegalne prelaske granice.

Djecu odvajaju od roditelja prilikom ilegalnog prelaska granice

Posljedice su – zabrinjavajuće. Kad američka granična policija uhvati imigrante u ilegalnom prelasku granice, djeca se odvajaju od svojih roditelja, smještaju se na zasebne lokacije, a njihovim roditeljima se sudi.

Jedna od takvih lokacija na kojima američke vlasti drže djecu odvojenu od roditelja je Casa Padre, bivši Walmartov shopping centar u Teksasu, nedaleko od granice s Meksikom.

Novinari CNN-a nedavno su u strogo kontroliranim uvjetima posjetili Casu Padre, u koju je smješteno 1469 dječaka u dobi od 10 do 17 godina, na površini od 23.225 četvornih metara. Nijedna od soba u kojima dječaci spavaju nema vrata.

Na zidovima se nalaze murali američkih predsjednika, a među njima je i jedan koji prikazuje Donalda Trumpa uz citat: “Ponekad se gubitkom bitke nađe novi način za pobjedu u ratu.”

U više od 100 takvih “skloništa”, koja se nalaze u 17 američkih saveznih država, trenutno se nalazi 11.351 dijete koje je prisilno odvojeno od roditelja prilikom ilegalnog prelaska granice.

Strogi uvjeti za novinare

Novinari koji su posjetili Casu Padre morali su pristati na vrlo stroge uvjete – nisu smjeli ponijeti fotoaparate, mobitele ili bilo kakve uređaje za snimanje. Nisu smjeli ni razgovarati sa zatočenom djecom.

Golemo “sklonište” odaje dojam skladišta – bučno, ali organizirano, piše CNN. U sobama za rekreaciju dječaci gledaju nogomet. Neki treniraju tai chi, a drugi igraju biljar. Dio njih pohađa i nastavu, ali zbog velikog broja djece ona je organizirana u dvije smjene, jutarnju i popodnevnu. Spavaće sobe koje su pokazane novinarima su vrlo čiste, navodi CNN.

Gotovo svi dječaci dolaze iz Meksika ili srednje Amerike. Dolaze iz obitelji koje su u Ameriku pobjegle od siromaštva i nasilja.

Djeca na zraku provode samo dva sata dnevno

Iako su za dječake organizirane brojne aktivnosti, ogromnu većinu vremena provode u zatvorenom prostoru. Na zraku smiju provesti samo dva sata dnevno – jedan sat tjelesnog odgoja i jedan sat slobodnih aktivnosti, koje dječaci najradije provode na terenima za košarku i nogomet.

U kompleksu postoje i telefoni, ali djeca ne mogu stupiti u kontakt s roditeljima koje je na granici zadržala imigracijska služba, odnosno policija.

Djeca na takvim mjestima u prosjeku ostaju oko 49 dana prije nego što ih povežu sa “sponzorom” – obično se radi o članu obitelji, nakon čega ih vraćaju roditeljima ili deportiraju.

Ministar pravosuđa poziva se na – Bibliju

Na pitanja o prisilnom odvajanju djece od roditelja američki ministar pravosuđa Jeff Sessions pozvao se na – Bibliju.

“Osobe koje krše zakon naše nacije bit će tužene. Citirao bih vam apostola Pavla i njegovu jasnu i mudru zapovijed Rimljanima: Poštujte zakone vlasti jer ih je Bog odredio da održavaju red”, rekao je Sessions.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,