Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SITUACIJA JE KRITIČNA! AUSTRIJA PROVODI GRANIČNE OBRAMBENE VJEŽBE ZA OČEKIVANI VAL OD 80.000 MIGRANATA

SITUACIJA JE KRITIČNA! AUSTRIJA PROVODI GRANIČNE OBRAMBENE VJEŽBE ZA OČEKIVANI VAL OD 80.000 MIGRANATA

imigranti-rutaU vježbi će sudjelovati između 600 i 1000 pripadnika policije i specijalnih snaga, granične skupine “Puma” i Savezne vojske

Samo nekoliko tjedana nakon otvaranja nove “Balkanske rute” Albanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hrvatskom, austrijske snage će 25. lipnja provesti vježbe granične sigurnosti u pograničnom gradu Spielfeldu u pripremi za val od 80.000 migranata.

Očekuje se da će putovati na ruti prema zapadnoj i srednjoj Europi, piše Kronen Zeitung, austrijski najčitaniji novinski list.

U vježbi će sudjelovati između 600 i 1000 pripadnika policije i specijalnih snaga, granične skupine “Puma” i Savezne vojske.

“Situacija je kritična”, kaže general Fritz Lang, ravnatelj austrijskog Federalnog ureda za kriminalističku policiju, koji kaže da svakodnevno imaju 30 ilegalnih graničnih prijelaza.

Prema Langu, migranti su prvenstveno mladi muškarci, “mnogi od njih smatraju se “terorističkim borcima”, koji zahtijevaju snažnu graničnu zaštitu.

Austrija je krajem 2015. godine izgradila ojačanu ogradu na slovenskoj granici nakon što se poplava tražitelja azila počela nalijevati u Sloveniju. U međuvremenu, Slovenija je izgradila zid na svojoj južnoj granici s Hrvatskom kako bi se zaustavili migrante koji prolaze prema sjeveru.


“Moramo biti spremni da bi u slučaju iznenadnog velikog migracijskog vala zaštitili granicu jer zaštita gramica u tim prijateljskim zemljama više ne pomaže”, rekao je ministar unutarnjih poslova Herbert Kickl dodajući:

“Mi također pokazujemo da smo ozbiljni. Neće biti nikakvih registracija i preuzimanja imigrantskih valova, nego pravi obrambeni stav.”

“Problem je započeo rečenicom “Mi to možemo učiniti.”

Lang, komentirajući “neugledne prizore” kada migranti pokušavaju ući u zemlju, rekao je: “Mi sigurno nećemo ublažiti našu situaciju ako jednostavno zavaravamo ljude i mašemo imigrantima koji prolaze. I naši policajci stoje tako blizu slovenske granice da će bilo koji zahtjev za azilom biti slučaj za Slovence”.

Kickl je u međuvremenu izrekao oštre riječi za njemačku kancelarku Angelu Merkel, rekavši: “Cijeli problem započeo je rečenicom “Možemo to učiniti”, što se tiče prihvaćanja priljeva migranata koji otimaju Europu.

Austrijska granična vježba 25. lipnja pada na Dan državnosti Slovenije – koja je uznemirila Slovence.

“Obavješteni smo o planiranoj vježbi. Izražavamo neslaganje sa datumom, lokacijom kao i samim konceptom vježbe. Broj migranata koji ulaze u Austriju preko Slovenije nije takav da zahtijeva takve vježbe” – objasnila je slovenska policija – koja kaže kako je do sada ove godine iz Austrije prema Sloveniji vraćeno samo 13 migranata.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,