Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KOLAPS EUROPSKE UNIJE: Njemačka zatvara granicu sa Austrijom

KOLAPS EUROPSKE UNIJE: Njemačka zatvara granicu sa Austrijom

kurz-merkelNjemačka planira zatvaranje granice s Austrijom – katastrofalni potez koji prijeti postojanju Europske unije

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer obznanio je plan ovog tjedna, koji bi rezultirao povećanjem broja migranata koji će se slijevati u Austriju i Italiju.

Sukob je potresao već krhku njemačku vladu, koja je formirana tek u ožujku nakon koalicije i mjeseci sukoba i diplomacije.

Ministar unutarnjih poslova, koji je uvijek kritizirao liberalnu migracijsku politiku gospođe Merkel, pokušat će uvjeriti druge čelnike EU da se dogovore o zajedničkoj migrantskoj politici na summitu ovog mjeseca.

Ona je rekla: “Ono što mi je važno je da zajednički odlučujemo o stvarima u Europi, a ne jednostrano postupanje.”

Plan gospodina Seehofera podrazumijevao preusmjeravanje politike otvorenih vrata, koju je kancelarka Merkel najavila 2015. godine. Berlin će odbiti tražitelje azila koji su već registrirani u nekoj drugoj državi EU.

Uvest će se stroža pravila imigracije i brže deportacije propalih tražitelja azila.

Gospodin Seehofer je otkazao planove da u ponedjeljak predloži svoj ‘master plan’ o useljavanju imigranata, tvrdeći da je potrebno dogovoriti određene točke.

Prema riječima Deutsche Wellea, g. Seehofer je rekao: “Imam odgovornost za ovu zemlju, da je usmjeravamo i održavamo u njoj red. I ne mogu to odgoditi pa makar se i Pakao smrzne”.

Gospodin Kurz koji vodi desničarsku vladu i dijeli slične stavove g. Seehofera, rekao je: “Mi moramo odlučiti tko dolazi u Europu, a ne krijumčari”.

Nakon što se ovaj tjedan sastao s gospođom Merkel, g. Kurz je na Twitteru napisao: “Zahvaljujem kancelarki Angela Merkel na našem dobrom razgovoru, Njemačka nije samo naš susjed i prijatelj, već i naš najvažniji gospodarski partner”.

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matte Salvini odbio je dozvoliti spasilačkom brodu koji je nosio stotine imigranata da pristane u Italiji ranije ovog tjedna.

Gospodin Salvini također je zatražio da postignu sporazum o tome kako će napraviti zajednički prijedlog o zatvaranju vanjske granice EU.

Dolazak više od milijun migranata od 2015. u Njemačku je podijelio zemlju i potaknulo uspon desničarske stranke Alternative za Njemačku.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,