Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSKO MINISTARSTVO OBRANE: Sve preostale zone otpora ISIS-a u Siriji nalaze se u podru─Źjima pod kontrolom SAD-a

RUSKO MINISTARSTVO OBRANE: Sve preostale zone otpora ISIS-a u Siriji nalaze se u podru─Źjima pod kontrolom SAD-a

isis-sirijaIslamska dr┼żava i dalje odr┼żava svoju prisutnost u Siriji, ali samo u podru─Źjima pod kontrolom SAD-a, dok ona podru─Źja oslobo─Ĺena od strane sirijskih snaga se polako oporavljaju nakon poraza terorista, prema ruskom Ministarstvu obrane

“Svi preostali d┼żepovi otpora terorista ISIS-a u Siriji su samo na podru─Źjima pod kontrolom Sjedinjenih Dr┼żava” – izjavio je u subotu glavni bojnik Igor Konashenkov, glasnogovornik ministarstva obrane.

Ranije je ameri─Źki ministar obrane Jim Mattis je izjavio u nagla┼íenoj izjavi da se povla─Źenje iz Srapske republike “mora izbjegavati je mo┼że ostaviti vakuum u Siriji koje mo┼że iskoristiti Assadov re┼żim ili njegovi prista┼íe”, o─Źito upu─çivaju─çi na Iran i Rusiju.

Rusija se bori protiv terorista u zemlji na poziv sirijske vlade, dok se prisutnost SAD-a u Damasku smatra agresijom.

Konashenkov nije uzvratio udarce ameri─Źkom vojnom du┼żnosniku, podsje─çaju─çi ga na ─Źinjenicu da je invazija u Iraku pod la┼żnim izgovorom zapravo dovela do uskrsnu─ça Islamske dr┼żave (ISIS) i na kraju njezina ┼íirenja u ratom razorenoj Siriji.

“Daljnje ┼íirenje ISIS-a u Siriji postalo je mogu─çe zbog kriminalne neaktivnosti SAD-a i takozvane “me─Ĺunarodne koalicije”, ┼íto je rezultiralo brzim dobivanjem kontrole ISIS-a nad glavnim naftnim podru─Źjima isto─Źne Sirije i konstantnog protoka sredstava od nezakonite prodaje naftnih derivata” – rekao je Konashenkov.


Washington je opskrbio oru┼żjem vrijednim stotine milijuna “fiktivnu” sirijsku opoziciju, dok je velika ve─çina od njih zavr┼íila u rukama al-Qaedine podru┼żnice Al-Nusra Fronta i Islamske dr┼żave, tvrdio on.

To, prema Konashenkovovom mi┼íljenju, pokazalo se da se ciljevi teroristi─Źkih skupina u Siriji, podudaraju sa politikom Washingtona.

U me─Ĺuvremenu, ni jedan cent iz ameri─Źkog prora─Źuna nije do┼íao kako bi olak┼íao oporavak biv┼íih zona sukoba koje sada kontrolira sirijska vlada.

“U sirijskim pokrajinama koje kontrolira legitimna vlast Sirijske republike, mirnan ┼żivot je sada aktivno obnovljen, naselja su razminirana; poduze─ça, tr┼żi┼íta, ┼íkole i vrti─çi rade. U njoj sti┼że humanitarna pomo─ç i hrana, od kojih ne postoji ni komad ispla─çen iz prora─Źuna Sjedinjenih Dr┼żava.”

Ranije je masovni gubitak civilnih ┼żivota u gradu Raqqi, kojeg je prouzrokovala koalicija koju je vodila SAD, do┼íla pod salvu kritika organizacjie Amnesty International.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,