Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » FILANTROP I FINANCIJATOR GEORGE SOROS: ‘Ultimativni narcisoid’ Trump želi ‘uništiti naš globalistički svjetski poredak’

FILANTROP I FINANCIJATOR GEORGE SOROS: ‘Ultimativni narcisoid’ Trump želi ‘uništiti naš globalistički svjetski poredak’

soros-trumpKontroverzni milijarder George Soros ponovno je bacio oko na Donald Trumpa, tvrdeći kako čelnik SAD želi “uništiti svijet” kojeg grade globalisti i da ga treba izbaciti iz ureda Bijele kuće

Donald Trump je “ultimativni narcisoid” koji “spreman uništiti svijet” – izjavio je Soros u subotu u Washington Postu.

Dodao je da, ako Demokratska stranka pobijedi na općim izborima ovog studenog u “proboju prema preuzimanju vlasti” i nastavi sa optužbama, tada će poduprijet uklanjanje predsjednika s dužnosti.

Ova dva milijardera dijele povijest loših odnosa koji datiraju još sa izbora 2016. godine. Kao jedan od glavnih podupiratelja Trumpovog tadašnjeg suparnika, bivše državna tajnica Hillary Clinton, Soros je u kampanju uložio više od 10,5 milijuna dolara, prema Centru za odgovornu politiku u Washingtonu.

A Trumpova zadivljujuća pobjeda kasnije je navodno uzrokovala kod Sorosa gotovo milijardu dolara gubitaka.

Prikupljajući svoje ogromno bogatstvo kroz ulaganja, Soros je stekao ugled kao jedan od najprofitabilnijih špekulanata na burzi.

Godine 1992. zaradio je oko milijardu funti, učinkovito rušeći britansku funtu. Događaj je postao poznat kao crna srijeda, i ostao jedan od najgorih perioda britanskog gospodarstva.

Nakon pada “Željezne zavjese”, liberalni Soros je liberalno financirao mrežu nevladinih organizacija u zemljama istočne Europe. Tijekom godina, njegova su se gledišta sukobljavala i s mađarskom desničarskom vlašću koju je vodila stranka Fidesz.

Premijer Viktor Orban je optužio Sorosa da kleveće Mađarsku i miješa se u unutarnje poslove zemlje, naročito pokušavajući prisiliti Budimpeštu da prihvati migrante i izbjeglice iz muslimanskih zemalja.

Godine 2017. Orban je pokrenuo kampanju protiv milijardera, te je postavio anti-Soros plakate u glavnom gradu zemlje, i pooštrio zakone o nevladinim organizacijama, potičući Sorosov Fond za Otvoreno društvo da prekine rad u Mađarskoj. Glasnogovornik Sorosa je osudio kampanju, optužujući mađarske vlasti za širenje antisemitizma.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,