Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KRAW MAGA ZA SELJAKE: Izraelske specijalne snage obučavaju bijele južnoafričke poljoprivrednike za borbu protiv nasilnih napada

KRAW MAGA ZA SELJAKE: Izraelske specijalne snage obučavaju bijele južnoafričke poljoprivrednike za borbu protiv nasilnih napada

kraw-magaUz porast nasilja u Južnoafričkoj fepublici, poljoprivrednicima je postalo sve teže obavljati svoj posao

Neki su zaposlili bivše stručnjake izraelskih specijalnih snaga kako bi ih naučili samoobranu.

Prema podacima skupine za prava manjina AfriForum, u razdoblju 2016. do 2017. gdoine dogodila su se 74 ubojstva na farmama i 638 napada prvenstveno na bijele poljoprivrednike.

“Trenutna tendencija ubojstva ukazuje na to da ćemo izgubiti više ljudi na farmama nego u posljednje tri godine” – nedavno je napisao Ian Cameron sa AfriForuma.

Situacija je prisilila bijele poljoprivrednike da se počnu pripremati za preživljavanje mogućeg napada.

Neki od njih su zatražili pomoć Idan Abolnikua, bivšeg člana izraelskih specijalnih snaga, koji ih trenira za blisku borbu, izvijestio je Sky News.

Sustav samoobrane pod nazivom Krav Maga je razvijen za izraelske obrambene snage je Abolnik doveo u Južnoafričku republiku.

“Otvoren je za sve i one žele naučiti posebno dizajniran sustav samoobrane za poljoprivrednike. Obučavamo ih da se obrane od raznih napada” – izjavio je Abolnik za televizijsku mrežu News24.

“Podučavamo ih bliskoj borbi prsa u prsa, gerilskom ratu, urbanom ratu i kako prikupiti informacije.” Program košta oko 1500 dolara po osobi za intenzivni dvotjedni tečaj.

Bijeli poljoprivrednici, unatoč tome što su manjina u Južnoj Africi, posjeduju 72 posto poljoprivrednih gospodarstava u zemlji.

#Nova južnoafrička vlada nedavno je objavila plan za redistribuciju zemljišta crnom stanovništvu koje će biti oduzimano bijelim poljoprivrednicima.

Kritičari su upozorili da bi Južnoafrička republika mogla ponoviti katastrofalni eksperiment zimbabveške vlade iz razdoblja 1999-2000 godine. Mjera koja je donijela zemlji veliku glad.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,